Om vi bär på känslor av osäkerhet och otillräcklighet kan det bero på att det bor ett sårat barn inom oss som en gång i tiden inte fick sina behov tillgodosedda. För att undvika smärta har vi försökt att trycka undan denna värdefulla del av oss. Men vårt inre barn försvinner inte utan bor kvar i vårt omedvetna och påverkar oss tills vi börjar lyssna på det. Det inre barnet var för mig transformerande att möta, och det har gett mig en helt annan självkänsla och inre trygghet. Här är 6 saker som det inre barnet behöver höra, som hjälper oss att läka.  

inre_barnet1. Jag älskar dig

Som barn tror vi ofta att vi måste vara duktiga och prestera för att ha ett värde. Det inre barnet behöver höra att det är värdefullt och värt att älskas precis som det är, oavsett våra resultat.

2. Jag hör dig

Om vi trycker undan våra känslor och försöker visa oss starka när vi blir sårade kan det bero på att vi inte fick möjlighet att uttrycka våra känslor som barn. Känslorna försvinner inte utan stannar kvar och påverkar oss så länge vi inte lyssna på dem. Istället för att trycka ned rösten ifrån det inre barnet behöver det få känna sig lyssnad på.

3. Det var inte ditt fel

Som barn tror vi ofta att vi förtjänar att bli skuldbelagda eller övergivna. Även om vi inte hade förmågan att förstå bättre då, har vi förmågan att förstå som vuxen. Det inre barnet behöver höra att det inte var hans eller hennes fel.

4. Förlåttrösta

Många av oss driver redan som barn på oss själva hårt utan att tillåta oss att bara vara. Vi behöver behandla oss själva med omtanke och kärlek för att må bra, både som barn och vuxen. Vårt inre barn behöver höra oss be om förlåtelse för att vi varit så hårda mot oss själva.

5. Tack

Tacka ditt inre barn för den inre styrka och kraft det besitter som tog sig igenom alla svåra och tuffa stunder. Det inre barnet behöver inte kritik och skuldbeläggande, utan tacksamhet och respekt.

6. Du gjorde ditt bästa

Som barn försöker vi ofta leva upp till andras förväntningar, och ändå känner vi oss inte tillräckliga. När vi släpper våra krav på oss själva försvinner rädslan för att misslyckas. Det inre barnet behöver höra att det gjorde sitt bästa, och fortfarande gör.

Ditt inre barn är en kraftkälla

När vi accepterar, hedrar och älskar vårt inre barn frigörs våra känslor av otrygghet och osäkerhet, och det inre barnet kan istället bli en enorm kraftkälla, och en vägvisare till vårt hjärta. Låt det inre barnet få vara med dig.

Texten är skriven med inspiration från Tiny Buddha

Jag vill tipsa om min guidade meditation ”Heala ditt inre barn” som brukar få ett varmt mottagande på mina retreats, som ett jättefint sätt att lyssna på sitt inre barn. Finns både på CD och MP3 på ”Meditationer för healing”. Varmt välkommen att också följa med på något av mina retreats där vi alltid jobbar med det inre barnet, eller gå min e-kurs i ökad självkänsla.

Retreats för självkänsla och självkärlek

Varmt välkommen att följa med till mina retreats där vi alltid jobbar med det inre barnet. Det inre barnet är också delaktigt i min e-kurs och meditationer, se mer information här nedan.

E-kurs för att öka din självkänsla

Öka din självkänsla i min e-kurs som du kan starta när du vill och göra i din egen takt. Du får göra en inre resa för att öka din medvetenhet om hur du förhåller dig till dig själv och andra, och utveckla ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till dig själv. Läs mer och köp här

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mycket lyckligare och fridfullare, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

Kommentera

kommentarer