Ofta så hårt kritiserat. Fyllt av sorg, skuld och skam. Djupt i vårt inre, ofta bortträngt och bortglömt, finns ett sårat inre barn som längtar efter din uppmärksamhet.

Vi har alla naturliga behov av att känna oss älskade, sedda och accepterade. Om vi en gång i tiden inte fick dessa behov tillgodosedda bor det förmodligen kvar ett sårat barn inom oss.

Utan att vara medveten om det behandlar vi ofta vårt inre barn på ett sätt som inte är så gynnsamt för oss själva. Vi är kritiska, hårda och pådrivande. Under lång tid har vi burit med oss en föreställning om att vi är otillräckliga och odugliga, och tillåter därför inte vårt inre barn att uttrycka sig.

Spjärna inte emot utan tillåt dig att känna alla de bortträngda känslorna. Om ett ledset barn skulle komma till dig idag skulle du förmodligen inte avvisa det, utan omfamna, trösta och vägleda barnet. Möt ditt eget inre barn på samma sätt. Älska dig själv och det sårade lilla barnet inom dig. Omfamna, acceptera och tillåt det att få komma fram.

Fastna inte i offerrollen

Det är viktigt att vi läker och gör klart med den gamla energi som det inre sårade barnet bär med sig. Om vi inte avslutar blir det frestande att stanna kvar i en offerroll eftersom den ger sympati, och en ursäkt till att inte ta ansvar för sig själv. När vi är fast i det förgångna kommer vi att fortsätta återskapa liknande situationer om och om igen.

Nyckeln till vårt hjärta

När vårt inre barn får möjlighet att läka, transformeras det till en kraftkälla som visar oss vägen till vårt unika och dyrbara jag. Då behöver vi inte längre passa in, utan kan leva genom att bara vara oss själva.

När vi tillåter oss att uttrycka vårt sanna jag, tillåter vi även omgivningen att se oss och älska oss för den vi är. En del kommer att springa iväg och kritisera oss, men det är de som inte stödjer vår glädje. Släpp dem och låt dem gå sin egen unika väg. Med acceptans och empati till oss själva kan vi plötsligt se den sårade själen bakom de människor som gör oss upprörda, och istället känna medkänsla.

Älska dig själv

All förändring börjar med att vara sig själv och att älska sig själv. Att gå ifrån att vara hård och kritisk mot sig själv till att vara empatisk och kärleksfull sker sällan över en natt, då själen måste bana väg igenom allt det som har hindrat oss. Men det är väl värt varenda steg på resan. När du älskar dig själv tillåter du den universella kärleksenergin att komma in i ditt liv, och då kommer du naturligt att dra till dig de människor och livsomständigheter som stödjer ditt sanna uttryck och din sanna glädje.

Möt ditt inre barn

Vill du möta ditt inre barn får du just nu 20 % julrabatt på mitt e-program Öka din självkänsla och inre trygghet. Ange rabattkod: julklapp. Du kan också få hjälp av mina guidade och visualiserade meditationer på CD och MP3 (Meditationer för kontakt med dig själv + Meditationer för healing). Eller var med på något av mina evenemang nedan.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Föredrag och retreats – Bli bättre på att lyssna på dig själv

Varmt välkommen till mina föredrag och retreats – Vägen till ditt hjärta  – som hjälper dig att öka din självkänsla och bli bättre på att lyssna på dig själv.

Föredrag

Malmö: torsdag 3 december kl 17.30-20.00
Göteborg:
torsdag 12 december kl 18.30-21.00
Läs mer och boka här

Endagsretreats

Nyhet! Brännö, Göteborgs skärgård 
Söndag 3 januari 2016 kl 10-17.30
Inga förkunskaper behövs, kom som du är!
Läs mer och boka här

På din arbetsplats – föredrag, workshops och coaching

Jag eller någon av mina kollegor kommer gärna till din arbetsplats. Vi anpassar innehåll och upplägg efter era behov. Exempel på teman är meditation, mindfulness och stresshantering.
Läs mer här

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden.  Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta, skulle vi bli mycket lyckligare och fridfullare, och likaså världen vi lever i.  Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Gå mitt webbprogram för att öka din självkänsla och inre trygghet
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

 

Kommentera

kommentarer