Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 2017/12/27 - 2018/01/08
Hela dagen

Plats
Indien: Varkala, Kerala

Kategorier


Indien: Yoga & Ayurvedaresa Kerala 27 dec 2017 – 8 jan 2018

För 8:e året återvänder vi till Akhil Beach Resort och har yogakurs i denna underbara miljö. Det är yoga morgon och kväll och dagarna är fria för sol, bad, vila, ayurvediska behandlingar, utflykter… Resorten ligger vid Varkala klippa, ovanför den långa sandstranden, bakom butikerna och restaurangerna längs klippkanten. Du kan sola ostört vid resortens pool eller nere på stranden. Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedisk läkare. På Facebook och Instagram kan du se foton från våra tidigare yogaresor till Indien.

ATT RESA SJÄLV
Det är inga problem att resa själv – det är snarare en möjlighet! Men du bör vara van att resa. På denna resa får träffa nya människor och får även tid att få lära känna dig själv. Yoga handlar om självkännedom. Att bli medveten om vad just jag behöver för att må bra. Här finns det utrymme för egen tid och samvaro. Gruppen är liten och vi kommer att ha några gemensamma måltider i början och slutet av kursen. Resten av tiden brukar de som vill äta tillsammans antingen på resorten eller på någon av restaurangerna längs klippan. Någon kan också tycka att det är skönt att äta i lugn och ro på sin egen balkong/uteplats.

YOGA MORGON & KVÄLL
En kurs för dig som vill uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt få ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem – att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövaren. Det är två yogaklasser per dag – kl 07.00 och 16.30. Kvällsklassen följs av meditation i solnedgången vid havet. Yogasalen har öppna väggar och finns inom resortens område.

KLASSISK YOGA
Vi undervisar klassisk yoga i tradition av T Krishnamacharya där alla praktiska aspekter av yoga finns med; fysiska övningar, andningsövningar, meditation samt yogans filosofi. Här är det ditt andetag som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna och sinnet stillas. I all undervisning, såväl i grupp som vid privatlektioner, anpassas yogan så långt det går efter den enskilda individens behov.

FÖRELÄSNING OM AYURVEDA
Resorten har egen ayurvedisk klinik och ayurvedaläkaren kommer att hålla föreläsning om ayurveda speciellt för vår grupp i början av kursen.

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR
Efter en konstultation (gratis) med den ayurvediska läkaren på ayurvedakliniken, kan du boka ayurvediska behandlingar anpassade efter dina behov och önskemål.

BACKWATERUTFLYKT
Keralas backwaters är sagolikt vackert och denna utflykt är mycket uppskattad! Vi kommer att åka på en halvdagstur på de sk backwaters; en tur längs de gamla vattenvägarna som förr i tiden användes för transporter av t ex kryddor, ris, gummi och kokosnötter. Många bor längs kanalerna så vi kan se det dagliga livet och även det rika utbudet av växter och fåglar. Utflykten med taxi och båtfärd ingår i kursen.

LÄS MER: http://yogaakademien.se/yogaresor_indien.html
Facebook.com/Yogaakademien
Instagram.com/Yogaakademien

Kommentera

kommentarer