Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 2017/07/24 - 2017/07/28
Hela dagen

Plats
Långbergets Sporthotell

Kategorier


Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår 24-28 juli 2017

För 10:e året arrangerar vi de mycket uppskattade sommarkurserna med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår – i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls på Långbergets Sporthotell där vandringslederna finns direkt utanför knuten. Långbergets enskilda läge, 630 möh, omges av oändliga natur, där det är möjligt att stöta på spår efter björn, varg och lo eller se en älg som står och betar.

I centrum den här veckan står kroppen och själens välbefinnande. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Det blir en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag. Se bilder och läs mer om våra tidigare sommarkurser på Facebook, Instagram och Bloggen (länk via www.yogaakademien.se).

YOGA MORGON & KVÄLL
Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem – att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. Vi utövar yoga morgon och kväll och om vädret tillåter är vi utomhus. Kursen passar både vana och nya yogautövare.

VANDRING
Under veckan blir det vandring efter pilgrimsleden där vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv. Vi vandrar mellan 3-5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, så det är bra om du har vandrat lite innan.

UTFLYKTER
Ett utflyktsmål är Pilgrimstapeten vid Utmarksmuséet, och ett stopp vid chokladfabriken Naturpralinen.

MASSAGE, BASTU & POOL
Långbergets Sporthotell erbjuder massage för trötta kroppar (förbokas innan ankomst). Det kan också vara skönt att bada i poolen eller bara vila vid poolkanten. I källaren finns bastu.

YOGALÄRARE
Helena Karlsson är internationellt certifierad yogalärare och har undervisat yoga under många år. Hon är en mycket uppskattad yogalärare och arrangerar yogakurser i Sverige, Italien, Indien och Spanien. Helena har en lång och bred erfarenhet inom träning och friskvårdsbranschen, både som instruktör och aktiv, på bl a Selma Spa i Sunne.

Läs mer: http://www.yogaakademien.se/yogaresor_yoga_vandring.html 
www.facebook.com/yogaakademien
www.instagram.com/yogaakademien

Kommentera

kommentarer