Jag vet att jag inte är ensam om att för första gången sätta mig själv i första rummet, och jag vet att jag inte är ensam om att möta omgivningens reaktioner när vi inte längre ger vår energi till dem som är vana vid att få den. Förändringens tid är här och nu behöver vi skilja på vad som är ditt och mitt. 

Vi är inne i en kaotisk tid och det sker förändringar på alla plan. Gamla strukturer löses upp för att vi ska bli mer sanna mot oss själva. Jag och många med mig går igenom stora och starka resor, både på det inre och yttre planet.

Som med allt annat i livet har vi ett fritt val. Att hålla fast vid de gamla eller att omfamna det som sker. Oavsett vilken väg vi väljer är det inte smärtfritt för någon. Det kostar att stå upp för sig själv, och det kostar att kämpa emot sig själv.

Att välja kärlekens eller rädslans väg

Vill man inte ta emot förändringen upplever jag att människor nu gör allt för att upprätthålla de identiteter de skapat. Människor lever ut sin frustration genom plötsliga påhopp mot andra, baktalar andra för att dölja sin egen osanning och bildar nya konstellationer för att upprätthålla sina egna intressen.

Att välja förändringen väg är inte heller lätt. Jag vet att jag inte är ensam om att för första gången sätta mig själv i första rummet, och jag vet att jag inte är ensam om att möta omgivningens starka reaktioner när vi inte längre ger vår energi till dem som är vana vid att få den.

Att hela tiden ge till andra på bekostnad av sig själv är ingen sann identitet, och inte heller att vara beroende av andras energi och uppmärksamhet för att kunna livnära sig. Vi kommer aldrig, aldrig att kunna tillfredsställa de som kräver vår energi. Hur mycket vi än ger kommer de hela tiden behöva mer.

Vi behöver nu vara sanna mot oss själva och sätta gränser, annars förgör vi oss själva och blir själva ett offer. De som lägger sitt eget i andras knä bär ofta på en egen smärta som de inte själva förmår att ta hand om. Hur gärna vi än vill hjälpa kan vi inte ta ansvar för dem, utan det bästa vi kan göra är att låta de ta hand om sin egen process.

Vi har bara ansvar för vår egen resa

Hur kaotiskt det än känns, håll ut. Inga stormar varar för evigt. Skilj på ditt och mitt, och inte ta emot det som kastas på dig. Låt andra ta hand om sin process och fortsätt fokusera på din egen väg. Det är det mest kärleksfulla du kan göra både för dig och din omgivning.

Stanna i ditt hjärta, och allt kommer att bli bra!

Med ljus och glädje,
Carina Ovesson

Välkommen till mina föredrag och kurser i Stockholm, Göteborg och Malmö

Varmt välkommen till mina föredrag och kurser – Vägen till ditt hjärta  – som hjälper dig att bli bättre på att lyssna på dig själv! Du får lära dig varför det är viktigt att du är sann mot dig själv och följer ditt hjärta, vilka inre och yttre hinder vi möter, och hur du kan göra för att hantera dem. Vi kommer också att göra meditationer och övningar för att komma i kontakt med vårt inre.

Föredrag

Stockholm måndag 18 maj – FULLSATT
Göteborg torsdag 21 maj
Stockholm måndag 28 september
Malmö onsdag 30 september
Läs mer och boka här

Heldagskurs i Göteborgs skärgård

Styrsö-GöteborgLördag 29 augusti
Läs mer och boka här

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Öka din självkänslaJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Jag lever i frihet. Det kan vi alla göra!
Gå mitt webbprogram för att öka din självkänsla och inre trygghet
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

Kommentera

kommentarer