På spa-anläggningen ska vi hinna med så många moment som möjligt, och i meditationen strävar vi efter upplysning. Vi är så vana vid prestation att vi gör likadant när det handlar om avslappning och meditation. Meditation är inget ansträngande moment att bocka av på sin dagliga att göra-lista, utan ett tillstånd som hjälper oss att se och uppleva allt det vackra och storslagna, både i oss själva och i livet. 

Vi ska sitta rätt, hålla händerna rätt, och låta tankarna passera som små moln. Det är inget fel i att använda olika metoder för meditation, men när vi fastnar i hur man ska praktisera det och sedan dömer oss själva för att vi inte lyckas, gör vi det enkla komplicerat.

morgonsol_redMeditation är ingen ansträngning utan bara ett varande. Det handlar om att mjukt släppa taget för att vända sig inåt till sitt heliga jag. Har du en metod som hjälper dig, använd den. Hur vi gör är inte viktigt. Det viktiga är att sitta stilla i tystnad. Stillheten hjälper oss att avlägsna slöjan framför våra ögon. Den hjälper oss att börja se.

När vi ser det storslagna i oss själva, ser vi också det storslagna runtomkring oss. Nyponrosen som är på väg att slå ut. Humlan som förnöjt flyger från blomma till blomma. Hundens som spritter av glädje när han två timmar senare återser sin matte. Naturen som skimrar i morgonsolens strålar.

nyponros_redMed ett närvarande sinne behöver vi inte drömma oss bort. Vi vill vara här och nu, vi vill fånga alla dessa vackra ögonblick! Vi vill inte längre jaga, vi vill inte längre springa ifrån livet, vi vill inte längre missa detta vidunderliga skådespel som pågår varje dag. Meditation hjälper oss att se det stora i det lilla. Hjälper oss att förstå att det vi söker efter redan finns här.

Gör som tjuren Ferdinand. Sätt dig ner och lukta på blommorna.

Meditera på mina kurser och föredrag

Vill du meditera tillsammans med mig? Varmt välkommen till min sommardag på Styrsö, Göteborgs skärgård den 29 augusti – Bli bättre på att lyssna på dig själv (fåtal platser kvar) – och mina föredrag med samma tema. Just nu får du också 25 % sommarrabatt på Meditationsguidens e-kurser i meditation (och alla andra e-kurser också). Ange rabattkod: sommar.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och glädje,
Carina Ovesson

 

Föredrag och kurser – Bli bättre på att lyssna på dig själv

Varmt välkommen till mina föredrag och kurser – Vägen till ditt hjärta  – som hjälper dig att bli bättre på att lyssna på dig själv.

Sommardag i Göteborgs skärgårdstyrso

Lördag 29 augusti
Läs mer och boka här

Föredrag

Göteborg: torsdag 20 augusti
Stockholm: måndag 28 september
Malmö: onsdag 30 september
Läs mer och boka här

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Öka din självkänslaJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Jag lever i frihet. Det kan vi alla göra!
Gå mitt webbprogram för att öka din självkänsla och inre trygghet
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

 

Kommentera

kommentarer