Det kom som en chock. Jag kunde inte tro att det var sant. Jag hade haft en plan på hur livet skulle te sig framöver och nu omkullkastades allt. Mattan hade dragits bort under mina fötter och jag gick miste om något jag trodde låg framför mig.

Jag stretade emot. Ville inte vara på den väg jag plötsligt hade hamnat på. Ville fortsätta på den väg som jag hade planerat för och ställt in mig på.

Jag var upprörd. Kände mig sviken och övergiven. Detta var ju inget jag hade bett om. Med taggarna utåt kände jag en vrede mot allt och alla, ja till och med livet självt. Jag kunde varken ta emot eller acceptera sanningen.

Vägen som jag hade gått miste om var så mycket större än en bara en riktning i livet. Den stod för något som jag ville vara. Något som jag ville identifiera mig med och något som speglade den jag ville vara, både inför mig själv och andra. Något jag trodde jag behövde identifiera mig med för att vara någon med värde.

Med detta kom olustkänslorna inför hur andra skulle reagera. Jag förberedde mig på hur jag skulle framföra det, som om jag behövde stå upp för och försvara mig själv.

Tillåt dig att känna

När livet omkullkastas och plötsligt tar en helt ny vändning, kan det kännas oerhört svårt att ta emot och acceptera det som hänt. Jag behövde min tid av chock, förtvivlan, sorg och vrede. Jag behövde vända upp och ner på allt och ifrågasätta allt jag trott på och vägletts av.

Att jag tillät mig att känna alla mina känslor, och tiden som nu har gått, har hjälpt mig att landa i det som hänt. Jag kan fortfarande känna hur en del av mig har svårt för att acceptera det jag gick miste om, och hur den delen kämpar för att hålla fast vid den jag hade identifierat mig med. Det enda jag kan göra är att vara i dessa känslor och acceptera att de finns med mig. Och acceptera att dessa känslor är en del av livet i sig.

En annan del av mig kan se på hela situationen ovanifrån. Min plan stämde inte överens med himlens plan, och det stack i mina ögon att behöva ge upp den. Samtidigt vet jag ju allt det där som nu också hjälper mig att gå vidare. Att jag inte behöver identifiera mig med någonting för att ha ett värde. Att jag inte har några skyldigheter att förklara mig eller stå upp för någon. Att jag är ok oavsett vad som händer.

Framför allt vet jag att jag är omhändertagen. Oavsett vad jag tycker om det som hänt, vet jag att livet inte hade fört in mig på denna väg om det inte varit för ett högre syfte, och att jag är buren och hållen med det.

Ha tillit till den himmelska planen

Vi kan planera och försöka styra riktningen i vårt liv, men vi kan aldrig känna till vägen för vår resa eller vad vi ska vara med om under vår tid på jorden. Vi är trots allt här för att möta precis det som vår själ behöver uppleva för att vi ska fortsätta att växa och utvecklas på den andliga resan. Det enda vi kan göra är att leva i tillit till att oavsett vad som händer och sker, är vi burna och hållna av himlen, och att planen som trots allt styr våra liv, har ett himmelskt och själsligt syfte. Allt är perfekt precis som det är just nu.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Ny retreat! Retreat Stockholm för självkänsla och självmedkänsla

Datum: 2 – 4 mars 2018
Plats: Syninge kursgård, Norrtälje/Stockholm
Läs mer: retreat Stockholm

Ny retreat! Retreat Göteborg för att bli bättre på att lyssna på sig själv

Datum: 4-6 maj 2018
Plats: Sörby retreatcenter, Fakenberg/Göteborg
Läs mer: retreat Göteborg

E-kurs för att öka din självkänsla

Öka din självkänsla i min e-kurs som du kan starta när du vill och göra i din egen takt. Du får göra en inre resa för att öka din medvetenhet om hur du förhåller dig till dig själv och andra, och utveckla ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till dig själv. Läs mer här

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mer lyckliga och fridfulla och harmoniska, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig

Kommentera

kommentarer