Livet kan förändras så fort. För en tid sedan tog mitt liv en sådan vändning att jag trodde att jag skulle gå från att leva ett familjeliv till att leva ensam. Jag såg ett liv där jag inte skulle få vara en del av min lilla sons liv på samma sätt som tidigare. Jag skriver om hur vi kan hantera stora omställningar i livet.

Chockartat stod jag och såg på. Allt jag hade trott på höll på att försvinna under mina fötter. Sorgen var bottenlös och nattsvart.

Ur mörkret kom jag till slut ut och landade i en acceptans över min situation. En strimma ljus föll ner och jag såg en ny väg. Trots den svåra omställningen kunde jag se på livet med ny tillförsikt och med nytt hopp.

Men livet ville annorlunda igen. Jag upptäckte att det inte bara var hoppet som hade växt inom mig, utan även ett nytt liv. Trots att detta var något jag hade önskat mig kom det som en ny chock i den situation jag nu befann mig i.

Fylld av tvivel ifrågasatte jag om det verkligen kunde vara rätt. Hur kunde detta ske nu? Nästan som om jag hade blivit övergiven av himlen.

Jag fick landa igen och titta på min situation med nya ögon. Och plötsligt öppnade en ny väg upp sig, en väg som jag inte tidigare sett, och välkomnade mig. Men tvivlet förföljde mig. Skulle jag våga tro igen?

Med trevande steg provade jag den nya vägen och sakta föll bitarna på plats. Det ena pusselbiten efter den andra, lätt och utan ansträngning. Som att jag bara stod och såg på när livet plötsligt ställde om igen. Och som i ett andetag var en ny väg skapad.

Inget sker av en slump

Stora och plötsliga förändringar kan vara svåra och tuffa att vara med om. Vi kan känna motstånd och ifrågasätta om vi verkligen är på rätt väg. Men i själva verket kan det handla om att livet försöker sätta oss på rätt kurs. Att omställningen är en del av flödet, och en del av planen.

I sådana situationer behöver vi se på livet ovanifrån och ha tillit till att det som sker är en del av flödet, trots att det skakar om. Ibland handlar det om att se med nya ögon på den väg vi redan befinner oss på eller öppna upp för en ny väg i vår nuvarande livssituation. På så vis går vi aldrig tillbaka till något gammalt utan vi omformar oss och skapar nya vägar i det vi redan har.

De tvära kasten lär oss också att ställa om, att öppna ögonen och att se med nya perspektiv. Det rustar oss för andra, kanske ännu större saker, i livet.

Himlen gav mig min älskade familj tillbaka, och lagom till midsommar och som en hyllning till livet, kom min andra underbara lilla son.

Ibland behöver vi överlämna oss och lita på att allt är som det ska och att himlen har en plan, både för oss och för jorden.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Öka din självkänsla  – gå min uppskattade webbkurs

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla och få en bättre relation med dig själv till reducerat pris.
Läs mer är

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och genom retreat som jag arrangerar runt om i landet. Jag har också en examen i media- och kommunikation och har arbetat som kommunikatör och projektledare flera år i offentlig sektor. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande, förlösande och underbar.
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig

Kommentera

kommentarer