Ord som sårar och gör ont. Jag försöker låta dem passera, men taggen sitter kvar. När omgivningen kastar sina reaktioner på oss kan det vara svårt att inte bli påverkad. Samtidigt ger sättet vi tar emot det på ett budskap om oss själva. 

Den kommer från ingenstans. Ilskan, vreden eller anklagelsen far genom luften. Jag stelnar till och undrar vad som hände. Jag försöker att skaka av mig med orden sitter kvar. De skaver och vill inte lämna mig ifred.

När andras reaktioner sårar mig försöker jag se bakom människan som står framför mig. Ingen människa behandlar någon medvetet illa utan att själv bära på en inre smärta. När lidandet blir för stort att bära hittar det alltid vägar ut, på ett eller annat sätt.

När vi blir mottagare för andras reaktioner och orden letar sig in och stannar kvar i oss själva som en tagg, visar det också att vi har en öppen dörr in. Vi tar emot för att det finns något i oss som inte är färdigt. Vi har ingen ridå mot det som kastas mot oss.

Omgivningen är vår spegel

Vi är en ständig spegling av varandra för att vi ska bli medvetna om vad vi behöver arbeta med i vårt inre. Vi kommer att fortsätta möta människor och situationer som visar oss vår öppna dörr tills vi har bearbetat det som behöver läkas.

Ju mer vi tar hand om vårt inre desto enklare blir det också att se bakom och förstå andra människors agerande. När vi kan skilja på det som är ditt och det som är mitt behöver det inte göra lika ont.

Allt handlar inte om dig. Alla människor du möter bär på ett bagage.

Carina Ovesson, Meditationsguiden

Med ljus och värme,
Carina Ovesson

Retreats för självmedkänsla och självkänsla

Varmt välkommen till våra retreats som jag och mina underbara kollegor håller i!

Retreat för självmedkänsla och inre stillhet i Stockholm

Datum: 4-5 mars
Plats: Farsta gård
Läs mer här

Retreat för självmedkänsla och inre stillhet i Göteborg

Datum: 25-26 mars
Plats: Brännö, Göteborgs skärgård
Läs mer här

Retreat för att bli bättre att lyssna på dig själv och öka din självkänsla i lantliga Värmland

Datum: 16-18 juni
Plats: Hannemo kursgård, Värmland
Läs mer här

Retreat för självkärlek på fridfulla Koh Lanta i Thailand februari 2018

Save the date! Mer information kommer snart.

E-kurs för att öka din självkänsla

Öka din självkänsla i min e-kurs som du kan starta när du vill och göra i din egen takt. Du får göra en inre resa för att öka din medvetenhet om hur du förhåller dig till dig själv och andra, och utveckla ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till dig själv. Läs mer och köp här

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mycket lyckligare och fridfullare, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

Kommentera

kommentarer