Osäker och fylld av tvivel. En oro som gnager som inte vill släppa taget. Kommer jag att klara av det? Hur kommer allt att bli?

Den senaste tiden har jag känt tvivel. Jag har ifrågasatt mig själv och tvivlat på hur allt kommer att bli. Kommer jag att klara av det? Har jag någonting att komma med? Oron över framtiden har inte velat släppa greppet om mig.

Vissa perioder i livet är det svårt att leva i nuet och låta allt vara som det är. Istället tar tankarna och oron över framtiden oss bort ifrån det som är här och nu. Det är inte så konstigt. Vi är människor som har kommit hit här på jorden och måste anpassa oss till alla de förhållanden som råder här. Vi har anammat en identitet för att kunna möta livet, med alla dess krav och förväntningar. En identitet byggd utifrån rädslor och kontroll.

När mina orosmoln kommer ifatt mig har jag glömt bort att jag också är en själ och en del av hela universum. Den gamla identiteten har gjort sig påmind och påstår att jag inte kan, att jag inte får och att det inte kommer att gå. Jag har glömt bort att jag, och alla vi andra, har kommit hit med en gudomlig livsplan, för att växa, utvecklas och bidra till jorden, och att jag är omhändertagen av universums kärlekskraft för att kunna förverkliga mig själv och mitt bidrag till jorden. Jag har glömt bort att jag inte får alla svar på en gång, utan de kommer efterhand som vi utvecklas och växer. Framför allt har jag glömt bort att om jag känner tillit till den jag är och till universums flöde, och låter mig vägledas av det som klingar an i mitt hjärta, kommer allt att bli bra.

Oavsett hur vi väljer att möta livet finns det aldrig några garantier på någonting. Vi kan omöjligt kontrollera allting – eller ens någonting. Vi vet egentligen ingenting om livet. Det enda vi kan göra är att lyssna inåt, att tillåta oss att välja glädje och känna förvissning om att vi är omhändertagna när vi gör det. Så jag säger till mig själv, till dig och till alla andra – allt kommer att bli bra!

Carina Ovesson, Meditationsguiden

Med ljus och värme,
Carina Ovesson

Retreats för självmedkänsla och självkänsla

Varmt välkommen till våra retreats som jag och mina underbara kollegor håller i!

Retreat för självmedkänsla och inre stillhet i Stockholm

Datum: 4-5 mars
Plats: Farsta gård
Läs mer här

Retreat för självmedkänsla och inre stillhet i Göteborg

Datum: 25-26 mars
Plats: Brännö, Göteborgs skärgård
Läs mer här

Retreat för att bli bättre att lyssna på dig själv och öka din självkänsla i lantliga Värmland

Datum: 16-18 juni
Plats: Hannemo kursgård, Värmland
Läs mer här

Retreat för självkärlek på ljuvliga Koh Lanta i Thailand februari 2018

Save the date! Mer information kommer snart.

E-kurs för att öka din självkänsla

Öka din självkänsla i min e-kurs som du kan starta när du vill och göra i din egen takt. Du får göra en inre resa för att öka din medvetenhet om hur du förhåller dig till dig själv och andra, och utveckla ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till dig själv. Läs mer och köp här

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mycket lyckligare och fridfullare, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

Kommentera

kommentarer