Vi är många som strävar efter lycka och samtidigt stressar för att hinna med alla måsten. Stress blockerar flödet och för oss bort ifrån oss själva och vårt hjärta. Vi behöver ge oss själva mer tid och utrymme för att kunna känna äkta lycka, som bara kan komma inifrån oss själva.

När jag nyligen vaknade upp efter en operation blev jag så rörd över livet och de människor jag har runt omkring mig att allt annat kändes oväsentligt. De saker jag känt stress över sista tiden var inte längre viktiga och kvar fanns bara känslan av tacksamhet och vördnad över livet.

I stunder som denna, då livet av någon anledning stannar upp, hamnar vi ofta närmare oss själva och vårt hjärta. Det är då vi kan känna vad som är viktigt i livet. När vi springer fort och ständigt har saker att göra kan vi omöjligt vara i kontakt med oss själva, och inte heller vara en god vän – varken till oss själva eller andra.

Hjärtat visar oss livets gåvor

Det är bara i vårt hjärta som vi kan uppleva äkta glädje, lycka och fride Det är också där som vi till fullo både kan ge och ta emot. När vi stressar och sätter andra saker framför oss själva blockerar vi flödet, och det i sin tur leder till ännu mera stress.

Det måste inte hända något för att vi ska stanna upp och öppna vårt hjärta. Om vi ger oss själva mer tid och utrymme kan vi känna och uppleva allt som finns i vårt hjärta och höra vår längtande själ. Då kan vi inte heller längre göra oss illa genom att springa bort ifrån oss själva.

Livets viktigaste resa

Trots att jag själv har fått uppleva hur mitt liv förändrades när jag stannade upp och gav mig själv mera utrymme, är det så lätt att falla tillbaka in i prestation och krav. Har man haft höga krav på sig själv genom hela livet är det helt naturligt att det tar tid och att man hamnar där igen. För att få till en varaktig förändring behöver man ofta gå på djupet med vad som orsakat situationen, och därför sker en förändring sällan över en natt. Det viktiga är inte att det går fort. Det viktiga är att du börjar!

Liksom vi uppskattar det vi varit utan ett tag, smakar livets frukter så mycket bättre när vi tar oss tid till oss själva. Försumma inte dig själv denna vackra gåva.

Med ljus och glädje,
Carina Ovesson

Välkommen till mina föredrag och kurser i Stockholm, Göteborg och Malmö

Varmt välkommen till mina föredrag och kurser – Vägen till ditt hjärta – som hjälper dig att bli bättre på att lyssna på dig själv! Du får lära dig varför det är viktigt att du är sann mot dig själv och följer ditt hjärta, vilka inre och yttre hinder vi möter, och hur du kan göra för att hantera dem. Vi kommer också att göra meditationer och övningar för att komma i kontakt med vårt inre.

Föredrag

Stockholm måndag 18 maj – FULLSATT
Göteborg torsdag 21 maj
Stockholm måndag 28 september
Malmö onsdag 30 september
Läs mer och boka här

Heldagskurs i Göteborgs skärgård

Styrsö-GöteborgLördag 29 augusti
Läs mer och boka här

 

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Öka din självkänslaJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Jag lever i frihet. Det kan vi alla göra!
Gå mitt webbprogram för att öka din självkänsla och inre trygghet
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

Kommentera

kommentarer