Osäkerheten gnager inom oss. Vi jämför oss med andra. Tror inte att vi duger. Gömmer oss bakom vår fasad, rädda för att visa vår osäkerhet. Stänger igen både för oss själva och för andra. Vill inte stanna upp, för att slippa känna det obehagliga. Utan kontakt med vår sårbarhet har vi förlorat en viktig del av oss själva.

Vi är så rädda för våra känslor. Vi stänger hellre av än att uppleva smärtan av det som i många fall handlar om vår tro om att vi är otillräckliga. Vi tror att vi måste vara starka och modiga, och ser rädsla och osäkerhet som svaghet och misslyckande. Vi håller en stark fasad utåt, samtidigt som det bor ett osäkert inre barn inom oss.

Allt vi undviker växer sig starkare

Vi avvisar våra känslor för att skydda oss mot smärta. Men i själva verket kommer allt vi undviker inom oss själva att kontrollera oss fram tills att vi erkänner och accepterar det. Det är inte känslorna som orsakar oss smärtan, utan motståndet mot dem.

Vi har också fått lära oss att det är bra att tänka positivt, men försöken till det positiva tänkandet blir ofta förenat med stress när vi inte lyckas. Det bästa vi kan göra för att inte låta våra känslor styra oss är paradoxalt nog att tillåta oss att känna alla våra känslor, även de vi upplever som obehagliga och negativa. När vi är beredda att fullt ut uppleva våra känslor frigörs blockeringarna, och vår styrka och livskraft kan fritt flöda igenom oss.

regnbage_litenDet var först när jag förstod att jag under lång tid hade förträngt mitt inre barn och känt skam över hennes känslor, som jag kunde frigöra mig från mina rädslor och komma i kontakt med min inre trygghet och styrka. Utan kontakt med vår sårbarhet har vi förlorat en viktig del av oss själva, och då har vi också svårt att uppleva verklig närhet med andra. Idag försöker jag att så mycket som möjligt bejaka mitt inre barn, lyssna på hennes behov och ge henne kärlek och trygghet när hon behöver.

”Våra känslor berikar oss och gör oss levande, och är en del av den underbara upplevelsen av att vara levande. Om vi älskar alla våra känslor blir de till färger i livets regnbåge.”  (Shakti Gawain)

Inre barnet leder oss till vårt hjärta

Det inre barnet är i själva verket en enorm kraftkälla som visar vägen till vårt hjärta. Det vet vad vi behöver, vad vi mår bra av och vad som gör oss lyckliga. Hedra och älska det tillsammans med alla andra delar av dig själv, så öppnas dörren till ditt inre universum, och din livskraft kommer att flöda igenom hela dig.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och glädje,
Carina Ovesson

Föredrag och kurser – Bli bättre på att lyssna på dig själv

Varmt välkommen till mina föredrag och kurser – Vägen till ditt hjärta  – som hjälper dig att öka din självkänsla och bli bättre på att lyssna på dig själv.

Sommardag i Göteborgs skärgård styrso_lokalen

Välj mellan två dagar:
Lördag 29 augusti – fullbokat
Söndag 30 augusti – lediga platser
Läs mer och boka här

Föredrag

Göteborg: torsdag 20 augusti kl, 18.00-20.30 (se fler datum här)
Stockholm: måndag 28 september, kl 18.00-20.00
Malmö: onsdag 30 september, kl 18.00-20.00
Läs mer och boka här

Sommarrabatt på e-program Öka din självkänsla

Just nu får du 25 % sommarrabatt på mitt e-program Öka din självkänsla och inre trygghet, som ger dig en förståelse för varför din självkänsla ser ut som den gör och verktyg för att förändra den. Ange rabattkod: sommar

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Öka din självkänslaJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Jag lever i frihet. Det kan vi alla göra!
Gå mitt webbprogram för att öka din självkänsla och inre trygghet
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

Kommentera

kommentarer