Öka din självkänsla och få en bättre relation med dig själv

Öka din självkänsla och få en bättre relation med dig själv

Är du självkritisk och har höga krav på dig själv? Har du svårt för att lyssna på dina egna behov och säga nej till din omgivning?

Denna kurs är till för dig som vill öka din självkänsla få en bättre relation med dig själv. Kanske känner du en inre otrygghet. Kanske är du självkritisk och hård mot dig själv. Kanske sätter du omgivningens behov framför dina egna. Kanske har du svårt för att säga nej. Kanske har du behov av att prestera för att känna dig nöjd med dig själv. Kanske har du svårt för att göra egna val. Eller kanske vill du helt enkelt bara få en ännu bättre självkänsla och relation med dig själv. Oavsett är du varmt välkommen till denna kurs!

En god självkänsla hjälper dig att

 • lita på själv och stå fast vid det
 • lyssna på dina egna behov
 • säga nej och sätta gränser
 • fatta egna beslut och göra egna val
 • känna en inre trygghet och säkerhet
 • bli sann mot dig själv och kan leva i ett positivt livsflöde

Kursen ger dig verktyg och metoder för att:

 • Skapa en bättre relation med dig själv

 • Ge dig själv ett större självvärde

 • Lyssna på dina behov

 • Hantera svåra och stressfyllda situationer

 • Kunna säga nej och sätta gränser

 • Hantera inre kritik och kontroll

 • Skapa inre lugn och trygghet

 • Möta dig själv med medkänsla, vänlighet och acceptans

Det här innehåller kursen

 • Fem webbsessioner med föreläsningar och möjlighet att ställa frågor (går att titta på i efterhand).

 • En webbplattform med fem kursblock innehållande teori, övningar och guidade meditationer med tal och musik samt en pdf med hela kursen (allt material går att ladda ner och spara) .

 • Stöd och support via e-post under hela kursens gång.

Kursens fem block

1. Självkänsla och din inre dialog
Vår självkänsla påverkas av hur vi förhåller oss till oss själva och hur relationen med oss själva ser ut. Många av oss har en kritiserande och kontrollerande inre dialog som påverkar hur vi tänker, känner och agerar, både gentemot oss själva och vår omgivning. I den här delen får du lära dig att bli medveten om hur din inre dialog låter och varifrån den kommer.

Blocket innehåller:
Vad är självkänsla?
Så här påverkar din självkänsla dig
Din inre dialog
Dina inre delpersoner
Det inre barnet

Varför får vi dålig självkänsla?

2. Hantera din inre dialog
Här får du lära dig hur du kan arbeta med din inre dialog i tre steg. Metoden bygger på mindfulness, medveten närvaro, och handlar om medvetenhet, acceptans och vänlighet.

Blocket innehåller:
Öka din medvetenhet genom mindfulness
Möt och hantera dina inre delpersoner

3. Ditt inre barn
Alla har vi ett inre barn, men det är vanligt att vi har trängt undan eller glömt bort det. Vi kan känna skam och skuld över det inre barnet och tror inte att denna del är viktig eller riktigt ok. Samtidigt lever det kvar i vårt omedvetna och påverkar våra känslomässiga reaktioner och vårt beteende även i det vuxna livet. Det inre barnet är en värdefull del av oss som bär på nyckeln till vår självkänsla. I den här delen får du möta ditt inre barn och få hjälp med att trösta det, hålla om det och ta det till ditt hjärta.

Blocket innehåller:
Möt ditt inre barn
Hantera ditt inre barn i din vardag
Meditation – Heala ditt inre barn

4. Självmedkänsla
Självmedkänsla innebär att ta emot hela sig själv med acceptans, nyfikenhet och vänlighet. Det handlar om att vara en god vän till sig själv både genom livets uppgångar och nedgångar. Med självmedkänsla kan man bry sig om sig själv och kan stötta och trösta sig själv när man har det svårt. I den här delen kommer du att få utveckla en medkännande inre röst som skapar lugn och trygghet.

Blocket innehåller:
Vad är självmedkänsla?
Utöva självmedkänsla i din vardag
Meditation – utöva självmedkänsla
Meditation – Möt ditt kärleksfulla jag

5. Utmaningar på din fortsatta resa
När vi börjar förändra vårt beteendemönster och bejaka våra egna behov är det vanligt att vi upplever skuldkänslor och dåligt samvete gentemot vår omgivning. Vi kan också mötas av starka reaktioner från andra för att vi inte längre är den vi brukar vara eller lever upp till andras krav och förväntningar. I den här delen kommer vi att ta upp de utmaningar vi kan ställas inför och hur vi kan hantera dem.

Blocket innehåller:
Oss själva
Omgivningen
Gå vidare på egen hand

Jag vill anmäla mig till kursen

Pris: 2 350 kr
Få 15 % rabatt plus en extra guidad meditation i bonus. Ange rabattkod: nyckelpiga
När du har anmält dig till kursen får du direkt tillgång till webbplattformen med allt material du behöver under kursen.

Så här går kursen till

Jag som leder kursen, Carina Ovesson, kommer att guida er steg för steg. Vi möts en gång varannan vecka vid fem tillfällen via webben där jag föreläser och går igenom det som ni ska träna i varje steg. Ni får också möjlighet att ställa frågor eller ta upp andra saker som det finns behov av. Ni når webbsessionerna via en länk som jag mejlar till er, det är väldigt enkelt och kräver ingen utrustning mer än en dator, mobil eller motsvarande. Jag finns även tillgänglig via e-post som stöd under hela kursens gång.

Alla webbsessioner spelas in, så du kan se dem igen. Efter varje webbsession får du en länk via mejl där du kan se inspelningen igen. Du behöver alltså inte vara med under sändningen utan kan alltid titta på alla inspelningar i efterhand.

Till din hjälp har du en webbplattform där allt material finns samlat, teori, övningar och meditationer, plus en utskiftsbar pdf med hela kursen. Du har tillgång till plattformen i 6 månader och allt material går att ladda ner och spara.

Datum för webbsessionerna

Torsdag 8 mars kl 18-19.30
Torsdag 22 mars kl 18-19.30
Torsdag 5 april kl 18-19.30
Torsdag 19 april kl 18-19.30
Torsdag 3 maj kl 18-19.30

Alla webbsessioner spelas in och går att titta på i efterhand.

Om Carina Ovesson

Jag som håller i kursen heter Carina Ovesson. Tidigare i mitt liv saknade jag både självvärde och självrespekt. Jag anpassade mig till min omgivning och åsidosatt mina egna behov. Genom att göra en lång inre resa kunde jag succesivt bygga upp en bättre relation med mig själv och en större inre trygghet. Idag arbetar jag som livscoach på Meditationsguiden och hjälper mina klienter att göra samma inre resa som jag själv har gjort. Jag håller också i retreat med inriktning mot självkänsla och att vara sann mot sig själv. I grunden är jag kommunikatör och har arbetat flera år i den offentliga sektorn.
Läs mer om Carina Ovesson

Jag vill anmäla mig till kursen

Pris: 2 350 kr
Få 15 % rabatt plus en extra guidad meditation i bonus. Ange rabattkod: nyckelpiga
När du har anmält dig till kursen får du direkt tillgång till webbplattformen med allt material du behöver under kursen.

Kommentera

kommentarer