Från en stund till en annan kastas något över oss. Sårade sitter vi plötsligt hopkrupna under en filt och kan inte längre se klart. Ögonen har blivit grumliga, och den glädje och frid vi precis kände har fallit ur våra händer.

När vi möts av plötsliga påhopp från vår omgivning är det lätt att falla av sin väg. Vi känner oss sårade och irriterade, och någonstans längs vägen förlorar vi oss själva.

I dessa stunder behöver vi påminna oss om att vi har ett val. Ett val att välja om vi vill gå in i det som kommer i vår väg eller inte. Vi behöver inte försvara oss, förklara oss eller ens bemöta det. Vi kan välja vad vi ger vår energi till.

Skilj på ditt och mitt

Mycket är i förändring nu och det är lätt att bli indragen i andras drama. Även om vi blir sårade och irriterade och det är svårt att släppa de känslor som väcks inom oss kan dessa känslor vara en nyckel till att upptäcka vad det är i oss själva som gör att vi tillåter oss att ta emot det. Varför reagerar vi som vi gör? Varför har vi svårt för att släppa det som kommer ifrån andra?

När vi tillåter oss att ta emot filten som kastas över oss har vi på ett eller annat sätt glömt bort att älska oss själva. Ju mer tillfredsställelse vi kan känna inom oss, ju mindre beroende kommer vi vara av andras godkännande och bekräftelse för att känna frid och balans.

Odla dina frön

I dessa stormiga tider behöver vi hålla oss i vårt hjärta för att behålla vårt lugn. När vi ger vår energi till sådant som inte tillhör oss själva tappar vi vår kraft.

Vår energi är för värdefull för att slösas bort! Vi behöver den både till oss själva och till alla de värdefulla frön vi nu sår runtomkring oss. När vi själva känner frid och harmoni har vi mycket mer kärlek att ge till andra.

Kom hem till ditt hjärta. Omge dig med människor som vårdar din själ. Meditera och känn energin och tillfredsställelsen som kommer inifrån dig själv, och sprid den sedan till den värld som nu är i stort behov av vår kärlek.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och glädje,
Carina Ovesson

Föredrag och retreats – Bli bättre på att lyssna på dig själv

Varmt välkommen till mina föredrag och retreats – Vägen till ditt hjärta  – som hjälper dig att öka din självkänsla och bli bättre på att lyssna på dig själv.

Föredrag

Stockholm: måndag 28 september kl 18-20
Malmö: onsdag 30 september kl 18-20
Göteborg: torsdag 8 oktober kl 18-20.30 och lördag 10 oktober kl 13-15.30
Läs mer och boka här

Retreat på Brännö, Göteborgs Skärgård

Lördag 17 oktober kl 10-18
Läs mer och boka här

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Öka din självkänslaJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Jag lever i frihet. Det kan vi alla göra!
Gå mitt webbprogram för att öka din självkänsla och inre trygghet
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

Kommentera

kommentarer