Julen kommer med frid, kärlek och försoning. Men glöm inte bort att vårda dig själv och ditt inre ljus. Här får du fem tips på hur du kan skapa frid inom dig själv. 

1. Släpp taget om det som dränerar dig

Om du kämpar i motvind behöver du kanske fråga dig själv om det är värt att fortsätta kämpa? Ibland behöver vi släppa taget om det som dränerar oss. Om människor, om situationer, om att försöka, om att upprätthålla, om att ha rätt. Det innebär inte att vi ger upp eller måste lämna något bakom oss, utan helt enkelt att vi låter oss vila i acceptans över det som är och låter det vara.

2. Förlåtelse och försoning

Låt kärleken leda dig. Är det värt att fortsätta strida och att upprätthålla murarna? Är det värt att vidhålla sin åsikt? Att förlåta och försonas innebär inte att man ger den andre rätt eller att man förlorar sin självrespekt, det innebär att man frigör sig ifrån den makt vi ger andra när vi låter deras oförrätter mot oss stanna kvar och påverka vår inre energi. Att förlåta är en kärlekshandling – mot sig själv. Kanske är det i första hand dig själv dig själv du behöver förlåta och försonas med?

3. Var ärlig mot dig själv

Gör du saker för din egen skull eller för att behaga andra? Tar du ansvar för andras känslor? När vi ska samlas runt julbordet kan det vara mycket krav och förväntningar som hänger i luften. Ge inte bort din makt till andra utan låt din inre gudomliga stjärna vägleda dig. Var sann mot dig själv så sprider du också ljus till andra.

4. Kom hem till dig själv

Ge dig själv tid och utrymme för att bara vara. Tillåt dig själv att andas ut. Det var aldrig meningen att vi skulle stressa oss igenom julen. Inte heller livet. Ge sig själv frid och tillåt dig att komma hem till dig själv.

5. Allt kommer att bli bra

Tro på att du är vägledd och omhändertagen av det gudomliga ljuset. Tro på att det lyser en stjärna över bara dig. Låt inte ditt inre ljus förmörkas av andras stormar och orosmoln. Tro på att du är en del av det värdsliga altaret och att du med din närvaro har en värdefull uppgift här på jorden.

Vilket av tipsen behövde du mest? Lämna gärna en kommentar!

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Kurser och retreat 2019

Nu finns nya kurser och retreat för 2019, varmt välkommen!

Öka din självkänsla  – gå min uppskattade webbkurs

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla och få en bättre relation med dig själv till reducerat pris.

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och genom retreat som jag arrangerar runt om i landet. Jag har också en examen i media- och kommunikation och har arbetat som kommunikatör och projektledare flera år i offentlig sektor. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande, förlösande och underbar.
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig

Kommentera

kommentarer