All vänskap bygger inte på det sanna och villkorslösa. En insikt jag fått uppleva i takt med att jag nått allt djupare i min andlighet. I den resan har det blivit svårare och svårare att leva upp till det andra krävt och förväntat sig.

Istället har jag skakat av mig de känslomässiga krokar som brukade skapa skuld, som band mig och höll mig kvar.

Det är ingen lätt resa. Det är en bergochdalbana där man kastats mellan att gå emot sig själv och att lyssna inåt.  

Det är också insikter som kan göra ont. Att upptäcka vänskapens grund genom att bli vänd ryggen när vi inte längre lever upp till det förväntade.

Men när vi väl börjat vandra på vår sanna väg blir det omöjligt att vända tillbaka.

Det är en resa som aldrig tar slut. Men med tiden blir det lättare att agera utifrån självkärlek och inte utifrån vad andra förväntar sig och kräver.       

Det är naturligt att personer i vår närhet faller bort när vi växer andligt.  Alla kan omöjligt stanna kvar, för vi bär nu på en ny energi.  Istället blir de som stannar kvar mer nära och betydelsefulla.

I en sann relation kan vi agera utifrån kärlek och frihet, och inte rädslor och skuld. För kärleken är inte kontrollerande, kravfylld och komplicerad. Den är enkel, sann och villkorslös.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

 

Själslig retreat 1 - 3 november

Carina Ovesson, Meditationsguiden

Följ med till denna underbara plats för en själslig retreat som hjälper dig att bli mer sann mot dig själv. 1 – 3 november på Sörby retreatcenter, Falkenberg. Mina retreater uppskattas för den avslappnade, och kravlösa och atmosfären. Det finns enkel- och dubbelrum. Varmt välkommen!

Prenumerera på mina texter

MIna kostnadsfria mejlutskick ger inspiration och vägledning för att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv.

Kurser och retreater

Mina kurser och retreat hjälper dig att öka din självkänsla, bli mer sann mot dig själv och följa ditt hjärta.

Vägledda meditationer

Mina vägledda meditationer hjälper dig att öka din självkänsla och självkärlek.

Webbkurs självkänsla

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla, nu till reducerat pris.

Om Carina Ovesson

Jag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och i grupper genom retreat som jag arrangerar runt om i landet. 

Med mina texter vill jag inspirera och hjälpa dig att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande och förlösande.  Prenumerera gärna på mina texter.
Läs mer om mig