Ibland önskar jag att jag inte hade behövt uppleva vissa händelser eller möta vissa människor. Samtidigt kan de mest svåra och obehagliga händelserna vara de som utvecklar oss mest. För min del behövde jag lära mig att känna igen sådant som jag inte vill ha med mig på min fortsatta livsväg.

Den som personen utgav sig för att vara stämde inte överens med verkligheten. Ett luftslott hade målats upp framför mig och jag hade gått rakt i fällan. Jag hade blivit förledd, bedragen och förd bakom ljuset.

Först ville jag inte tro att det var sant. Jag ville tro att det var ett stort misstag som kunde rättas till. Men desto mer jag tittade på det desto mer upptäckte jag. Den som utgav sig från att vara sann och ljus var i verkligheten något helt annat.

Det var en obehaglig sanning som uppdagades för mig. Samtidigt hade jag sett varningssignalerna. Men jag hade inte velat tro något sådant. Allt lät ju så bra.

Först klandrade mig själv. För att jag inte sett och förstått. För att jag inte tagit varningssignalerna på allvar. Min inre anklagelse var värre att leva med än det jag hade förlorat.

Det vi bygger inifrån kan aldrig förstöras

Jag trodde att jag var den enda som hade blivit drabbad. Men efter hand som tiden gick mötte jag fler som blivit förledda, fler som sett igenom luftslottet och fler som reagerat. Och jag insåg att alla människor som utger sig från att vara andliga inte verkar utifrån ett sant syfte.

Nu när tiden har gått har jag lagt det svåra bakom mig. Det tog tid att resa sig igen och det tog hårt på mig. Samtidigt står jag idag på en egen plattform byggd av egen kraft, ifrån grunden och inifrån mig själv.

Allt vi behöver finns inom oss

Allt är inte guld som glimmar. Det som låter för bra för att vara sant – snabba lösningar, snabba koncept, genvägar – är ofta det. Det finns bara en väg till andlighet, och den börjar inifrån oss själva.

Om vi verkligen vill utvecklas och transformeras måste vi först läka och hela våra inre sår så att vi kan bli fria i hjärtat. Vi kan guidas, inspireras och få hjälp av andra på vägen, men det är bara vi själva som kan göra resan. Först när vi själva har gått vägen kan vi inspirera och hjälp andra att göra samma sak.

Nu har jag mött och lärt känna energin som inte är sann och genuin. Jag vet hur den gestaltar sig och jag vet hur den känns. Nu behöver jag inte gå in i den igen när den korsar min väg, utan det räcker att jag lägger märke till den och låter den passera. Det var en svidande läxa som samtidigt gav mig en viktig lärdom som jag behövde ha med mig längs min fortsatta väg.

Jag lärde mig också att tro på mig själv. Jag har all kunskap inom mig och det är bara där jag kan finna den. Genom att förlora mig i en människa som förde mig bakom ljuset hittade jag också ut till min egen livsväg och kunde skapa det som är mitt egna kall. Denna väg står jag kvar på idag och jag tackar Gud för all lycka, glädje och rikedom som den har fört med sig och fortsätter att göra varje dag. Att få vara i kontakt mer er underbara människor som jag skriver till och får möta på mina retreats är en välsignelse som berikar mig och fyller mitt liv med ovärderlig kärlek!

Känn efter i dig själv

Om vi känner efter i oss själva vad som känns sant och genuint innan vi anammar något nytt, och vågar lita på den känslan, behöver vi inte hamna på villovägar. Andras kunskap kan aldrig ersätta de lärdomar vi får inifrån oss själva. Det är en insikt som gett mig mod att stå kvar på min väg.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Varmt välkommen till mina retreat för självkänsla och självkärlek! Se alla retreat här nedan.

Retreat Värmland

FULLBOKAT
Datum
: 16-18 juni
Plats: Hannemo kursgård, Värmland

Retreat Göteborg

Datum: 26-27 augusti
Plats: Brännö, Göteborgs skärgård
Läs mer: Retreat Göteborg

Retreat Österlen Skåne

Datum: 6-7 oktober 2017
Plats: Österlen Skåne
Läs merRetreat Österlen Skåne

Retreat Stockholm

Datum: 11-12 november 2017
Plats: Farsta gård
Läs merRetreat Stockholm

Retreat Thailand Koh Lanta

Datum: 5-10 februari 2018
Plats: Koh Lanta, Thailand
Läs merRetreat Thailand

E-kurs för att öka din självkänsla

Öka din självkänsla i min e-kurs som du kan starta när du vill och göra i din egen takt. Du får göra en inre resa för att öka din medvetenhet om hur du förhåller dig till dig själv och andra, och utveckla ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till dig själv. Läs mer och köp här

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mycket lyckligare och fridfullare, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

Kommentera

kommentarer