Jag tittar på vad andra har och på vad jag själv saknar. Tankar om vad jag borde ha, vad jag borde ha uppnått och hur livet borde se ut etsar sig fast. Känslan av att vara mindre värd kommer smygande och får mig att tappa kraft och tro på mig själv.

Det är så lätt att förlora sig i den yttre världen. De färdigstöpta mallarna om hur livet ska se ut och vad man bör ha uppnått kan få oss att känna tvivel över om vi är på rätt väg, börja jämföra oss med andra och se oss själva som mindre värda.

Det är så lätt att glömma bort att andras väg inte är min väg. Att det andra gör inte har med mig att göra. Att andra har sin väg att gå och jag min. Och att det som syns utåt egentligen inte säger någonting alls.

Jag förlorade mig i det yttre världen och glömde bort mitt kall. Jag glömde bort att de gåvor som jag har fått, som också är mitt bidrag till världen – gåvor som vi alla får och som är unika för var och en, är en skatt att vårda, vara tacksam för och ta hand om. Jag glömde bort att se det jag hade skapat med hjälp av mina gåvor för att jag började titta mer på andra än mig själv.

Så skönt det känns att äntligen släppa den yttre världen och landa hemma hos sig själv igen. Att bli påmind, att uppskatta och att se.

Tilliten hjälper oss att följa vår väg. Tilliten till att vi är omhändertagna, burna och aldrig ensamma. I vårt inre finner vi tryggheten och blir vägledda ifrån himlen, steg för steg. Då kan vi leva i tillit till livets flöde. Då behöver vi inte snegla på andra.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

E-kurs för att öka din självkänsla

Öka din självkänsla i min e-kurs som du kan starta när du vill och göra i din egen takt. Du får göra en inre resa för att öka din medvetenhet om hur du förhåller dig till dig själv och andra, och utveckla ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till dig själv. Läs mer och köp här

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mycket lyckligare och fridfullare, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig