Allt det där vi bär inom oss som väcker osäkerhet, otillräcklighet och skuld. Det där obehagliga som vi bara vill bli av med. Som bara växer sig ännu starkare när vi önskar få bort det som mest.   

Den inre kritikern som fördömer, klandrar och anklagar. Som trycker ner och får oss att känna oss mindre värda. Och känna skuld.

Den inre kontrollanten som begränsar, förmanar och stänger inne. Som får oss att känna rädsla, osäkerhet och tomhet.

Den inre pådrivaren som kräver, piskar och driver på. Som får oss att känna stress och otillräcklighet.

Det inre helgonet som tar ansvar, anpassar sig och tillfredsställer andra. Som får oss att känna skuld och skyldighet gentemot vår omgivning.   

Alla dessa delar som vi upplever så obehagliga. De är trots allt inte så skrämmande som vi tror. För de finns där för att skydda den mest värdefulla och dyrbara del av dig själv. Ditt inre barn.

Ditt sårbara, rena och sköra inre lilla barn som bara vill bli älskat och accepterat för den det är. Som i sin sårbarhet inte klarat sig utan de skydd som dessa inre delar bidragit med.

Trots obehaget de väcker, är de våra hjälpare. Det inre barnets förlängda arm.

I mötet med våra försvar och vårt inre barn kan vi förstå varför vi beter oss och förhåller oss som vi gör. Och försonas med oss själva.

Vi kan ta det inre barnet till vårt hjärta – till den plats det hör hemma – och det kan i sin fullkomlighet hjälpa oss att bli mer sanna mot oss själva. Att återuppväcka det gudomliga ljus det en gång kom med till jorden. Att få oss att blomma ut, att stråla ut.

Vägen är försoning, förlåtelse och tacksamhet. Bara där kan vi finna frid.

Följ gärna med på mina retreater där du får möjlighet att påbörja eller fortsätta med ditt inre arbete.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

 

Prenumerera på mina texter

MIna kostnadsfria mejlutskick ger inspiration och vägledning för att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv.

Kurser och retreater

Mina kurser och retreat hjälper dig att öka din självkänsla, bli mer sann mot dig själv och följa ditt hjärta.

Vägledda meditationer

Mina vägledda meditationer hjälper dig att öka din självkänsla och självkärlek.

Webbkurs självkänsla

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla, nu till reducerat pris.

Om Carina Ovesson

Jag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och i grupper genom retreat som jag arrangerar runt om i landet.  Med mina texter vill jag inspirera och hjälpa dig att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande och förlösande.  Prenumerera gärna på mina texter. Läs mer om mig