Böcker

Här samlar jag böcker som jag tycker är tankeväckande, inspirerande och lärorika inom personlig utveckling, meditation, självkänsla med mera. Bidra gärna med dina egna tips!

Att leva i ljuset - Shakti Gawain

Detta är min bibel! Underbar bok med mycket visdom. Över en miljon sålda exemplar i hela världen. Att leva i ljuset lär ut en kraftfull metod för att kunna lyssna på intuitionen och att lära sig lita på den som en vägledande kraft. Det vi kan uppnå är självförverkligande, livsglädje och kreativitet och en fullständig transformation av vår omvärld.

Köp på Adlibris

Du kan hela ditt liv - Louise L Hay

“Vi kan med våra tankar skapa vårt liv här och nu. Din trygghet är din förmåga att hålla en öppen och kärleksfull förbindelse med den skapande kraften. Du är till hundra procent ansvarig för ditt liv.” Detta skriver Louise L. Hay som har kartlagt sjukdomar och föreskrivit nya tankemönster för att bota dem. Hon arbetar som andlig vägledare och lärare och har hjälpt tusentals människor att upptäcka och använda hela potentialen av sin egenkreativa kraft för personligt växande och självhelande.

Köp på Adlibris

Böcker personlig utveckling

The Secret - Rhonda Byrne

The Secret är en perfekt bok att börja med för att lära sig hur man kan använda tankens kraft och attraktionslagen. Denna bok var inkörsporten för mig för att förändra mitt sätt att tänka! I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen. Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sig glädje på alla områden i ens liv.

Köp på Adlibris

 

Kraften - Rhonda Byrne

Detta är uppföljaren till The Secret, som jag tycker förklarar The Secret och tankens kraft på ett ännu bättre sätt. När The Secret – Hemligheten kom ut spreds den med ljusets hastighet och förmedlades vidare från person till person över hela jorden. Allteftersom människor har börjat förändra sina liv med hjälp av boken har de berättat tusentals fantastiska historier för Rhonda Byrne, och hon har fått större insikt om varför människor upplever sådana svårigheter i sina liv. Med dessa insikter kom också kunskapen i The Secret – Kraften.

Köp på Adlibris

Be så ska du få - Ester och Jerry Hicks

Har du läst the Secret och vill ha en djupare förståelse av hur universums lagar fungerar kan jag verkligen rekommendera denna bok! Den här fascinerande boken av de bästsäljande författarna Esther och Jerry Hicks presenterar det ickefysiska väsendet Abrahams läror. Han lär oss olika kraftfulla processer med vilkas hjälp vi kan nå våra livsmål. Du kommer att förstå på vilka sätt dina relationer, hälsoproblem, ekonomi, karriärbekymmer och annat påverkas av de universella lagar som styr din tid och rumverklighet – och du kommer att upptäcka kraftfulla processer som kan hjälpa dig att följa med i livets positiva flöde.

Köp på Adlibris

Samtal med Gud - Neal Donald Walsch

Även denna bok ger en djupare förståelse av livet och universums lagar. Tänk om du kunde fråga gud om alla livets gåtfulla frågor – frågor om kärlek och trohet, liv och död, gott och ont. Tänk om gud kunde ge dig enkla lättförståeliga svar. Det hände Neale Donald Walsch. Det kan hända dig. Under en livskris började Neale Donald Walsch skriva ner frågor till Gud om sin livssituation. Plötsligt upplevde han att pennan fick eget liv och han började få svar på sina frågor. Walsch upplevde det som om att den här boken hände honom, det var inte han själv som skrev, han blev en budbärare.

Köp på Adlibris

Att välja glädje - Kay Pollak

Vi älskar Kay Pollak för hans enkla men träffsäkra budskap. Jag har lyssnat på hans föredrag och läst hans böcker, och jag rekommenderar honom varmt. Att välja glädje är en bok om att växa och utvecklas som människa. Det är en bok att läsa när man känner att man vill något mer med sig själv och sitt liv. Boken är full av övningar och redskap för hur du kan skapa ett bättre liv för dig själv och de människor du möter.

Köp på Adlibris

Att växa genom möten - Kay Pollak

Kay Pollak ger här en lång rad olika redskap för hur man kan förbättra sina relationer och leva ett rikare liv – just genom möten med andra människor. Se boken som en arbetsbok. Bär den med dig som en följeslagare. Lev med den. Den är full av gåvor till dig som vill arbeta med dig själv och utveckla dig själv. Det är en bok full av användbara verktyg och insikter. Omtumlande,roande och utmanande. Du kommer att se på dig själv och dina medmänniskor med nya ögon. Det är en bok full av möjligheter!

Köp på Adlibris

Den mörka hemligheten - Dan Josefsson

Den mörka hemligheten tar vid där Hemligheten slutade genom att behandla den anknytningstyp som utelämnades i första boken, den desorganiserade anknytningen. Boken vänder sig till alla som märker att det är något som inte stämmer när de försöker skapa, eller leva i, nära relationer. Men också till alla vars förflutna på andra sätt hindrar dem från att leva det liv de vill leva. Den desorganiserade anknytningen kan uppstå när vi utsätts för separationer eller kärlekslös behandling under uppväxten. Den mörka hemligheten visar hur vi kan lämna det förflutna bakom oss och skapa ett tryggare liv.

Köp på Adlibris

Finn din inre styrka - Sanna Ehdin

Sanna Ehdin är en vital kvinna vi inspireras av! Vill du känna dig tillfreds och uppleva lycka och välmående på insidan? Det är sådant som inte kan mätas i pengar eller på annat sätt på utsidan. Men det skapar livslångt inre välbefinnande och ökar sannolikheten för att du även lyckas på utsidan. Därför kan yttre och inre framgång gå hand i hand. Sanna Ehdin beskriver här hur du kan välja vägen till inre framgång och det är lättare än du tror.

Köp på Adlibris

Hemligheten - Dan Josefsson

Hemligheten är en bok för singlar som tröttnat på att vänta och som vill veta vad de kan göra för att hjälpa framtida kärleksrelationer på traven. Men också för den som redan hittat en partner och som vill veta mer om vad som händer i oss när vi försöker gå från förälskelse och vidare in i en varaktig kärleksrelation. Med utgångspunkt från de senaste årens psykologiska forskning menar författarna att vi människor i allra högsta grad kan påverka våra förutsättningar både för att hitta en partner och för att skapa en varaktig relation. Här visas hur detta går till, både i teori och praktik.Hemligheten är en bok som både berör och skapar förändring.

Köp på Adlibris

Resan: en fantastisk vägvisare som hjälper dig att läka din själ, hela ditt liv och bli fri - Brandon Bays

När Brandon Bays drabbades av en tumör gick hon in i en självläkande process som på kort tid gjorde henne fullt frisk. Denna process som enligt författaren har befriat många från livslånga känslomässiga o fysiska blockeringar, får du ta del av här.

Köp på Adlibris

Lyckan, kärleken och meningen med livet - Elizabeth Gillbert

Denna bok tycker jag är en helt underbar upplevelse! Jag sträckläste den, och sörjde när den var slut! Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon är gift, har ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn – men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att ta en “time-out”. För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sin livsväg bestämmer hon sig för att själv ge sig ut på en lång resa under nästan ett år. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans.

Köp på Adlibris

I det sista regnet - Janesh Vaidya

Detta är en färgstark barndomsskildring fylld med livsvisdom. Jag märkte upp flera partier i boken, för att kunna läsa dem igen. Berättaren är på väg tillbaka till sin hemby i Kerala i södra Indien. Det är strax före en våldsam regnperiod. Han minns sin uppväxt där hans älskade farmor var den som stod honom allra närmast. Under dagarna som följer sker händelser som förändrar hans syn på livet. Samtidigt väcks många känslor hos byns invånare, känslor som varit fördunklade under alltför många år. Författaren manar fram magiska händelser och berättar om oemotståndliga människor i en liten vacker by i Kerala vid södra Indiens kust. Det här är inte bara en färgstark barndomsskildring utan också en roman om livsvisdom och om kärleken till livet.

Köp på Adlibris

Munken som sålde sin ferrari - Robin Sharma

En arrogant värsting till stjärnadvokat, Julian Mantle, bränner ljuset i båda ändar och får en hjärtinfarkt i rättssalen. Tre år senare dyker han upp igen, totalt förändrad. Från att ha varit femtiotre år och sett ut som sjuttio är han nu tre år äldre, men ser ut som trettiofem. Under sin frånvaro har han nämligen vistats i en liten bergsby i Himalaya tillsammans med “the Sagers of Sivana”. Dessa visa män (och kvinnor) är ett gammalt folk som känner till hemligheten med ett upplyst, lyckligt, framgångsrikt liv. Under en lång natt berättar han om sitt nya liv och om nyckeln till upplysning för vännen och kollegan John. Munken som sålde sin Ferrari är en fängslande och underhållande skildring av en yttre och inre resa, där österländsk mystik möter det västerländska framgångstänkandet.

Köp på Adlibris

Ett ljus i mörkret - Agneta Sjödin

Detta är en mycket gripande roman om helgonet Lucia, som lämnade många tankar till oss. Boken är fylld av visdom om livet, och visar att kärleken är störst av allt. Lucia är ett älskat och efterlängtat barn. Redan innan Lucia föds vet hennes mor att det är något mycket speciellt med barnet hon väntar. Och Lucia växer upp med en inre godhet som påverkar alla hon möter. Hon är omgiven av kärlek, men i romartidens Syracusa lever många i misär, och när Lucia ser lidandet och brutaliteten som drabbar de fattiga bestämmer hon sig för att lindra deras plågor. Ett ljus i mörkret handlar om de val vi gör, om godhet och ondska och om kärlek och hat. Det är kärleken som leder oss genom livet; det är kärleken som är värd att kämpa och dö för. Utan kärlek är vi ingenting.
Köp på Adlibris

 

 

 

Friendly food - Hanna Göransson

Den här kokboken är den bästa jag har! Godare mat, friskare kropp och gladare själ – allt är möjligt med Hanna Göranssons fantastiska recept. Hennes populära blogg hurbrasomhelst.se har på kort tid fått mängder av följare som vill äta gott och må bra. Med Hannas läckra recept är det lätt att laga mat som inte bara är nyttig utan också smakar gott!

Köp på Adlibris

Nytt bröd - Jessica Frej, Maria Blohm

Baka glutenfritt bröd som är både saftigt, smakrikt och hållbart! Här presenteras en mängd recept som alla är baserade på rena råvaror utan mjölmixer. Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av många alternativ till våra traditionella sädesslag vete, råg och korn.

Köp på Adlibris