Det är så skrämmande. Det är så många förluster. Och det är så ensamt. Ändå är det den enda resa som leder oss hem. Den enda väg som leder oss till sann frid, glädje och frihet.   

Den andliga resan är en skrämmande resa. Vi får möta alla de försvar vi håller fast vid. All den sårbarhet vi bär inom oss. Och all den rädsla vi bär över att inte bli älskade. Allt som vi håller fast vid och känner rädsla över kommer upp i ljuset.

Vi får också uppleva försluter. Över dem som inte står kvar vid vår sida när vi slutar leva upp till deras krav och förväntningar. Över dem som betytt mycket men som nu visar sig i ett nytt ljus. Över dem som vi inte längre känner en naturlig koppling till. Med detta kommer sorgen över allt som vi förlorar. Över allt som vi måste lämna. Och över allt som inte blev som vi hade tänkt oss.

Det är en mörk och ensam väg när grunden vi står på rasar samman. Med detta kommer tvivel och osäkerhet över om vi gjort rätt. Över om det är värt det. Över om resan aldrig tar slut.

Den andliga resan är inte enkel. Den är svår, snårig och krokig.  

Men du behöver inte vara rädd. Allt är som det ska. Vi kan omöjligt byta väg utan att det känns. Vi måste först bana iväg genom alla de försvar och identiteter vi har skapat. Över allt som vi trott att vi måste hålla fast vid. Över allt som blivit pålagt på oss.

Det är inte heller konstigt att vi upplever förluster. Grunden som vi har byggt på måste falla isär, för att vi ska hitta vår sanna grund.

Men när vi står där, nakna och bara med oss själva. Vad finns kvar då?

Där får vi möta himmelriket. Allt som vi så länge sökt efter, som vi så länge har längtat efter, kommer nu till oss. Och vi kan ta emot gudomliga gåvor och gudomlig kärlek. Ur detta inser vi plötsligt att vi har allt. Att vi alltid har haft. Och att vi aldrig har varit ensamma. Himmelriket har alltid funnits inom oss. Vi har bara inte tagit emot det.  

Att släppa taget om allt som vi varit och som vi hållit fast vid är smärtsamt. Samtidigt är det illusioner som vi släpper taget om. Illusioner som visar sig mer och mer ju längre vi kommer på resan.

Att gå på jorden i vår sanning och med himmelriket inom oss ger oss glädje, frid och mening. Det kan vara en lång och svår resa. Men den är värd vartenda steg. När vi tagit emot himmelriket går vi aldrig ensamma. Himlen blir en del av oss och vi blir en del av himlen.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

 

Prenumerera på mina texter

MIna kostnadsfria mejlutskick ger inspiration och vägledning för att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv.

Nyårsretreat 10-12 januari 2020

Börja året med att fylla på med kärlek, frid och självkänsla. Varmt välkommen till en nyårsretreat på fina och vackra kursgården Hannemo i lantlig miljö i Värmland. Retreaten är inriktad på självkänsla och inre barnet.

Kurser och retreater

Mina kurser och retreat hjälper dig att öka din självkänsla, bli mer sann mot dig själv och följa ditt hjärta.

Vägledda meditationer

Mina vägledda meditationer hjälper dig att öka din självkänsla och självkärlek.

Webbkurs självkänsla

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla, nu till reducerat pris.

Om Carina Ovesson

Jag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och i grupper genom retreat som jag arrangerar runt om i landet. 

Med mina texter vill jag inspirera och hjälpa dig att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande och förlösande.  Prenumerera gärna på mina texter.
Läs mer om mig