Den senaste tiden har jag verkligen fått uppleva vad det innebär att vara mamma. Jag skriver om den starka kärleken till ett barn, om sårbarheten som blir en ständig följeslagare, och hur vi kan hantera det.

Efter en tid av föräldraledighet såg jag fram emot att få börja arbeta och känna mig fri. Jag hade inte för mitt liv kunnat föreställa mig hur slitsamt och smärtsamt det skulle vara att gå igenom en inskolningsprocess på förskolan och hur mycket det skulle påverka mig. Istället för att njuta av min egna tid har mitt hjärta slitits itu över att varje dag behöva lämna ett gråtande barn som förtvivlat klamrat sig fast runt mina ben.

Jag har varit överväldigad av känslor. Å ena sidan den starka kärleken till den oskyldiga lilla själen, och å andra sidan sårbarheten som blir en ständig följeslagare när man älskar någon så innerligt. Och på samma gång slagen av insikten om hur viktig och värdefull jag är för någon annan. Sam som aldrig varit så knuten bara till mig kunde plötsligt inte se mig försvinna runt ett hörn utan att bli alldeles förtvivlad. Jag vet inte vem av oss som har gråtit mest, jag eller mitt barn.

Låt det inre styra

Jag har också fått uppleva, ännu en gång, hur viktigt det är att känna av i sitt inre vad som känns bra och inte. Även om man som mamma aldrig mår bra av att lämna ett gråtande barn, var det vid ett tillfälle som jag kände i hela mitt hjärta att det inte var rätt att gå därifrån. Dels upplevde jag att inskolningen hade gått lite väl fort och för mycket enligt ”mallen”, dels var det bortfall i personalen. Ändå valde jag att lämna honom där, för att jag hade blivit lärd att ”det är så man ska göra”, medan han var mer förtvivlad än någonsin. Efter den dagen förvärrades situationen och Sam tog flera steg bakåt. När jag tänker på den dagen gör det så fruktansvärt ont i mig och jag blir så ledsen att jag utsatte honom för det. Samtidigt vet jag att detta var en ny situation även för mig och att vi ständigt lär oss av våra erfarenheter, precis som med allt annat i livet. Jag kan bara förlåta mig själv och ta med mig lärdomen vidare. Nu har vi förlängt inskolningen och låter den ske mer utifrån Sams villkor, så att han ska få tid på sig att känna sig trygg i sin nya miljö.

Be om hjälp

Jag har fått hjälp med att gå igenom denna svåra tid genom att hämta kraft inifrån och uppifrån. Vi är aldrig ensamma om att gå igenom det svåra i livet utan vi kan alltid be om hjälp ifrån himlen. Jag har nu bett änglarna om hjälp i processen, att de ska vara med honom och att han ska känna sig trygg. Det är naturligt att vi känner ett stort ansvar för våra barn, och det kan kännas överväldigande och ensamt, men vi glömmer bort att vi alltid kan be om hjälp och att vi aldrig är ensamma. Himlens ljusvarelser vakar över oss och de finns där när vi ber dem om det, oavsett vad det gäller.

Våra barn lär oss det viktigaste av allt

Genom att vara mer inkännande, låta min inre vägledning styra och hämta kraft uppifrån, försöker jag nu att ha tillit till processen och att allt ska bli bra. Och trots det svåra som varit känner jag en enorm tacksamhet över att få uppleva denna starka och rena kärlek, som är en av livets vackraste gåvor. Våra barn lär oss vad livet handlar om, och det är villkorslös kärlek. Jag känner också en stor tacksamhet över att jag har fått gåvan att få uppleva denna unika kärlek igen, genom det nya livet som nu vilar i min mage. Jag önskar dig kärlek, kraft och värme.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Ny kurs! Öka din självkänsla

Vill du öka din inre trygghet och få en bättre relation med dig själv? Gå min kurs för Ökad självkänsla som startar via webben den 8 mars, just nu med rabatt.

Vårretreat för att bli bättre på att lyssna på dig själv

Datum: 4-6 maj 2018
Plats: Sörby retreatcenter, Fakenberg/Göteborg
Läs mer: retreat Göteborg

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mer lyckliga och fridfulla och harmoniska, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig