Någonting vill gå vidare. Någonting annat vill stanna kvar. När vi inte vet vilken väg vi ska gå utan känner oss vilsna och osäkra kan den inre konflikten kännas tung och mödosam att bära.

Vi kan känna rädsla inför vad de olika valen kommer att föra med sig för konsekvenser och vi kan känna osäkerhet inför att ta steget ut i det okända. Vi kan också känna rädsla inför att göra fel val.

Ofta handlar det om att de inre delarna i oss själva strävar åt olika håll. Dels har vi själen, som talar till oss genom hjärtat och intuitionen, som strävar efter mening, självförverkligande och förändring. Själen ser livet ifrån ett högre och vidare perspektiv och förstår inte de begränsningar som identiteten bär med sig – den del som vi har skapat längs livets väg för att anpassa oss till livets omständigheter. Identiteten vill stanna kvar i det som känns tryggt och välbekant, och vill inte att vi tar steget ut i det okända.

Det är inte konstigt att det uppstår en inre konflikt. Samtidigt behöver vi ha båda delar för att leva här på jorden. Utan identiteten skulle vi inte kunna anpassa oss till de förutsättningarna som det innebär att vara människa och att leva på jorden. Utan själen skulle vi inte känna oss levande eller känna meningsfullhet. Men de flesta av oss behöver bli bättre på att lyssna på själen, eftersom den ofta fått för lite utrymme i livet.

Känn in ditt hjärta

Att ställas inför olika val är en del av att vara människa, så att vi ska lära oss att känna igen energin i de olika alternativen. Ju mer vi lär oss att lyssna inåt, desto lättare blir det att känna vilken väg som är din att fortsätta på. Även om vägen inte känns så klar just nu kommer tiden att utvisa i vilken riktning du ska fortsätta, så länge du fortsätter att lyssna inåt. Svaret finns alltid inom dig.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Mina retreat för självkänsla och självkärlek

Retreat Österlen Skåne

Datum: 6-7 oktober 2017 – fåtal platser
Plats: Österlen Skåne
Läs merRetreat Österlen Skåne

Retreat Stockholm

Datum: 11-12 november 2017 – fåtal platser
Plats: Farsta gård
Läs merRetreat Stockholm

Retreat Thailand Koh Lanta

Datum: 5-10 februari 2018
Plats: Koh Lanta, Thailand
Läs merRetreat Thailand

E-kurs för att öka din självkänsla

Öka din självkänsla i min e-kurs som du kan starta när du vill och göra i din egen takt. Du får göra en inre resa för att öka din medvetenhet om hur du förhåller dig till dig själv och andra, och utveckla ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till dig själv. Läs mer och köp här

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mycket lyckligare och fridfullare, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!

Läs fler av mina inlägg

Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com