Det mest svåra, tuffa – och ibland ensamma – vi kan vara med om när vi börjar vandra vår egen sanna väg, är när människor inte längre tar emot oss. För när vi slutar anpassa oss eller bara står i sanningens ljus kan vi bli avvisade.

När vi börjar bli sanna mot oss själva kan vi plötsligt se allt så klart och tydligt. Då går det inte längre att kompromissa för att hand om andra människors känslor eller för att undvika andra människors reaktioner. Vi kan inte längre anpassa oss för att behaga andra. Men andra kan bli provocerade och reagera över vår förändring. 

Många gånger har jag blivit bemött med anklagelser, ifrågasättande och skuldbeläggande. Kämpat med att nå fram.  Jag har känt mig förtvivlad, frustrerad och ledsen. Försökt nå fram igen. Men till slut insett. Den som inte vill titta på sig själv kommer alltid känna sig hotad av ljuset, och kommer fortsätta rättfärdiga och försvara sig själv, i oändlighet.

Kampen leder ingen vart. Allt den skapar är friktion och frustration.

Många gånger har jag känt mig uppgiven och sorgsen, för visst gör det ont att inte nå fram. Som ett avvisande. Men jag har också insett – det är inte personligt. Varken mot mig eller någon annan. För det handlar inte om mig eller dig. Kampen de för är bara med sig själva. Vi är deras spegelbilder och vi reflekterar det som de inte vill titta på.

Istället för att försvara mig har jag lärt mig att gå därifrån. Lämna diskussionen eller bemöta utan att säga något alls. De kan bli provocerade av tystnaden. Du kan få höra att du är ignorant och kall. Men vi behöver inte förklara eller försvara oss. Det är inte ditt ansvar att rättfärdiga sanningen eller att få bekräftelse från andra. Så fungerar inte kärleken. Ditt ansvar är att stanna kvar i ljuset.

Hämta istället din kraft uppifrån. I himlens ljus finns ingen kamp. Där finns bara sanningen. Det är alla människors val att vara i det sanna ljuset eller förneka det. Var stolt över att du har valt ljusets väg, och låt ingen annans inre kamp fördunkla din väg. 

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

 

Prenumerera på mina texter

MIna mejlutskick ger inspiration, tips och råd för att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv.

Kurser och retreat 2019

Mina kurser och retreat hjälper dig att öka din självkänsla, bli mer sann mot dig själv och följa ditt hjärta.

Vägledda meditationer

Mina vägledda meditationer hjälper dig att öka din självkänsla och självkärlek.

Webbkurs självkänsla

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla, nu till reducerat pris.

Om Carina Ovesson

Jag är certifierad livscoach och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och i grupper genom retreat som jag arrangerar runt om i landet. Med mina texter vill jag inspirera och hjälpa dig att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande och förlösande.  Prenumerera gärna på mina texter.
Läs mer om mig