När andra inte respekterar, inte lyssnar och inte tar hänsyn kan det kännas som om de tar en bit av dig och ditt utrymme. Som om att du och dina behov inte får någon plats. Det kan skapa frustration, ilska och uppgivenhet.

Om man har lärt sig att åsidosätta sig själv och att ge mer till andra än till sig själv har vi en tendens att möta människor som låter sitt eget styra.

Det kan känna som en kamp att stå upp för sig själv och sina behov, en kamp som både tar energi och fokus från sådant vi hellre hade velat ägna oss åt.

Men när andra kör sin egen väg, behöver vi inte ge bort vårt utrymme. Inte genom att vinna kampen, för det finns ingen kamp att vinna. Vi har naturligt en plats som är vår. Ingen annan kan göra anspråk på eller ta den ifrån dig.

Det som andra gör har med dem själva att göra, inte med dig. Men andras agerande kan väcka det sårbara och sköra inom oss själva. Känslorna handlar om våra oläkta sår.

Känn in vad det är som får dig att känna och reagera som du gör. Vänd ditt fokus från ilska och frustration över andra till kärlek och omsorg om dig själv.

Fokusera sedan på ljuset och kraften inom dig själv och låt det växa, inifrån och ut. Låt det stråla ut ifrån hela dig. Låt det expandera!

Där finns din plats. En plats som varken behöver försvaras eller förtjänas. Den tillhör redan dig. Genom den kan du verka, vara fri och oberoende, vägled inifrån och uppifrån. Ljuset hjälper dig också att se på dig själv och andra med kärlekens ögon. Och förstå att allt handlar om oss själva.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

 

Prenumerera på mina texter

MIna mejlutskick ger inspiration, tips och råd för att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv.

Kurser och retreat 2019

Mina kurser och retreat hjälper dig att öka din självkänsla, bli mer sann mot dig själv och följa ditt hjärta.

Vägledda meditationer

Mina vägledda meditationer hjälper dig att öka din självkänsla och självkärlek.

Webbkurs självkänsla

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla, nu till reducerat pris.

Om Carina Ovesson

Jag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och i grupper genom retreat som jag arrangerar runt om i landet. 

Med mina texter vill jag inspirera och hjälpa dig att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande och förlösande.  Prenumerera gärna på mina texter.
Läs mer om mig