När du börjar blir sann mot dig själv och allt mer släpper taget om gamla beteendemönster som inte tjänar dig längre. När du börjar förhålla dig annorlunda till dig själv, till andra och till livet. Är det inte alla som kommer att förstå. Eller tycka om dig. 

Du kan bli ifrågasatt, anklagad och skuldbelagd. För de runtom dig vill ha dig som du alltid har varit. Och projicerar sitt egna på dig. För att slippa titta på sig själv. För att slippa ta ansvar.

Med detta följer ofta känslor av tvivel. Känslor av skuld. Och känslor av ensamhet.

Ensamheten kan komma och gå. För ju längre du vandrar på din sanna väg, ju fler faller bort. Utbytet du tidigare hade uteblir, beteendet du tidigare accepterade kan du inte längre ta emot, kompromissen du tidigare gjorde är inte längre du.

Du kan känna dig annorlunda och olik andra. Svårt att hitta din plats och ditt sammanhang. Sakna mening och utbyte.

Men allt är som det ska. För det är du med mod som följer ljuset och går din sanna väg. Det är du som går i täten, det är du som växer och det är du som vägleder andra. Genom ditt inre ljus hjälper du andra att hitta sitt inre ljus. Genom dig sprids och växer sanningen och ljuset. 

Du behöver varken förklara dig eller försvara dig. Håll huvudet högt och bär din krona med stolthet. Ditt sammanhang och de människor som ger dig mening kommer till dig så småningom.

Bara fortsätt på din väg. Och lita på att du är på rätt väg.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

 

Prenumerera på mina texter

MIna kostnadsfria mejlutskick ger inspiration och vägledning för att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv.

Själslig retreat 1 - 3 november

Carina Ovesson, Meditationsguiden

Följ med till denna underbara plats för en själslig retreat som hjälper dig att bli mer sann mot dig själv. 1 – 3 november på Sörby retreatcenter, Falkenberg. Mina retreater uppskattas för den avslappnade, och kravlösa och atmosfären. Det finns enkel- och dubbelrum. Varmt välkommen!

Kurser och retreat 2019

Mina kurser och retreat hjälper dig att öka din självkänsla, bli mer sann mot dig själv och följa ditt hjärta.

Vägledda meditationer

Mina vägledda meditationer hjälper dig att öka din självkänsla och självkärlek.

Webbkurs självkänsla

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla, nu till reducerat pris.

Om Carina Ovesson

Jag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och i grupper genom retreat som jag arrangerar runt om i landet. 

Med mina texter vill jag inspirera och hjälpa dig att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande och förlösande.  Prenumerera gärna på mina texter.
Läs mer om mig