Det är så lätt att förlora sig i alla måsten när vi har mycket runt omkring oss. Fokus på det som ska göras och på det som ska ske härnäst. Som om vi kan sätta oss själva på paus tills vi är redo att börja leva igen. Som om livet är på vänt tills allt är klart.

När vattnet gick nästan tre veckor tidigare än beräknat födelsedatum för min nu nyfödda lilla son var min första tanke att jag inte var färdig. Jag var inte färdig med det jag hade planerat hinna med innan det var dags för det nya livets ankomst.

När något sådant sker ser vi till att bli redo. Det spelar ingen roll vad vi står i eller vad vi hade planerat, vi ställer om och ser till att anpassa oss till det som kommer i vår väg.

Men om det inte är en bebis på ingång, eller något annat som inträffar som gör att vi måste släppa taget om det som vi står i – vad får oss då att stanna upp? Ibland ingenting, utan vi fortsätter att låta göromålen i livet styra oss.

När vi lever så har vi glömt bort att vi är så mycket större än så. Vi är levande själar som behöver omvårdnad. Vi behöver känna liv. Vi behöver känna glädje. Vi behöver känna meningsfullhet.

Vår själ gråter när vi lever avstängda ifrån livet.

Det behöver inte vara det storslagna. Det behöver inte vara tillförsel av det nya. Ofta är det just det enkla och det lilla i livet som berikar oss mest. Som närvaron med andra. Närvaron med naturen. Närvaron med oss själva. Livets små skatter som finns i livet, varje dag, men som vi måste bli medvetna om för att kunna uppleva. Som går oss förbi när vi är fast i det andra.

Att kunna ta emot varje dag utan krav och förväntningar på vad som ska ske är att leva med ett öppet och närvarande hjärta. Det är att tillåta sig själv att ta emot det gudomliga i livet. Det är att kunna se det vackra i det enkla. Det är att kunna se det storslagna i det alldagliga.

Glöm inte bort att öppna dig för det som får dig att känna dig levande. För det du längtar efter. För det du finner mening i. Det står inte på vänt.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Öka din självkänsla  – gå kursen min webbkurs

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla och få en bättre relation med dig själv till reducerat pris.
Läs mer är

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mer lyckliga och fridfulla och harmoniska, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig