När jag äntligen var där – längtade jag hem. I solnedgångens orangea sken på en strand på Bali insåg jag hur mycket jag hade i mitt liv att vara tacksam för. Att livet handlar om att finna frid inom sig själv och att kunna se allt det vackra i sin tillvaro.

Jag behövde inte resa någonstans eller tillföra något nytt, utan bara uppskatta allt det enkla som jag hade i min tillvaro här och nu, som jag insåg också var det vackra och unika. Jag blev full av längtan över att få komma hem och att leva och älska mitt liv.

Ibland får jag påminna mig själv om att inte springa bort ifrån det jag har. Som när jag nyligen fick ett jobberbjudande som jag först ville tacka ja till för att man aldrig vet när nästa erbjudande dyker upp. När jag äntligen lyssnade på den lilla stressklumpen som infunnit sig i mitt bröst och istället tillät mig att välja tid med min familj, och att tro på att nästa möjlighet kommer att dyka upp när tiden är rätt, spred sig lättnaden i kroppen.

Jag har lärt mig att om jag tillför för mycket i livet hinner jag inte se och uppskatta det jag har. Jag har lärt mig att när jag skalar av och släpper taget och känner tillit till det som komma skall njuter jag mer av livet och känner mig mer levande. Jag har lärt mig att när vi kan se och uppskatta det lilla, kan vi också se och uppskatta det stora.

Idag älskar jag att det regnar. För då kan jag sitta i min lilla kolonistuga och höra regnet smattra mot taket. Jag kan pyssla i det mysiga lilla köket. Och jag kan öppna dörren och känna doften av sommarregn och blommor som luktar extra starkt, som om att de vill visa sin uppskattning och glädje över livets dryck.

Ibland finns äventyren vi söker närmare än vi tror. Glöm inte bort att se dig omkring.


I
 solnedgången på Bali.


Ljuvligt sommarregn från fönstret i min kolonistuga 🙂

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Mina retreat för självkänsla och självkärlek

Retreat Göteborg

Datum: 26-27 augusti – fullbokat!
Plats: Brännö, Göteborgs skärgård
Läs mer: Retreat Göteborg

Retreat Österlen Skåne

Datum: 6-7 oktober 2017
Plats: Österlen Skåne
Läs merRetreat Österlen Skåne

Retreat Stockholm

Datum: 11-12 november 2017
Plats: Farsta gård
Läs merRetreat Stockholm

Retreat Thailand Koh Lanta

Datum: 5-10 februari 2018
Plats: Koh Lanta, Thailand
Läs merRetreat Thailand

E-kurs för att öka din självkänsla

Öka din självkänsla i min e-kurs som du kan starta när du vill och göra i din egen takt. Du får göra en inre resa för att öka din medvetenhet om hur du förhåller dig till dig själv och andra, och utveckla ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till dig själv. Läs mer och köp här

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mycket lyckligare och fridfullare, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com