Vi kämpar, upprätthåller och försöker leva upp till våra egna och andras krav. Vi har glömt bort att vi är skapade och hållna av ljuset och vi har glömt bort vilka vi är.

Vi bär med oss en föreställning om att vi själva måste upprätthålla livet och att vi inte är älskade för den vi är. Den har följt med oss sedan barnsben. Vi har lärt oss att vi måste ha kontroll och att vi inte är tillräckliga som vi är. Därför väljer vi det som ger oss kontroll och väljer bort omsorgen och kärleken till oss själva. Och vi glömmer bort att fråga oss själva vad vi får kompromissa med för att leva upp till denna föreställning.

När vi försöker leva upp till krav och förväntningar tappar vi kontakten med vårt hjärta och vår själ. Tänk om vi kunde förstå att vi inte har någonting att leva upp till och att vi inte vandrar ensamma på vår väg. Att vi är skapade av en gudomlig kärlek, fullkomliga och perfekta. Och att vi är hållna och burna genom hela livet.

Känn in ditt hjärta

Vi har glömt bort att leva. Vi har glömt bort att känna och uppleva livet genom hjärtat. Ljuset känner vi bara genom hjärtat, och när vi förenas med den finns ingen separation, inga tvivel och ingen oro.

Släpp ner plikterna som tynger dina axlar och släpp taget om dina rädslor. Ge dig tiden och gåvan att komma i kontakt med ditt hjärta, din själ och den gudomliga kärleks som du kommit ifrån. Tillåt dig att andas, känna och uppleva medan du är här.

Släpp in glädjen

Släpp in glädjen, släpp in sorgen och släpp in alla de känslor som vi människor har fått gåvan att uppleva. Låt denna ljuva sommartid visa dig upplevelsen av att leva. Låt solen visa dig vad som får ditt hjärta att le, låt fågelsången visa dig vad som får ditt hjärta att gråta, låt morgondaggen visa dig vilken sorg du behöver släppa ut, låt blommorna visa dig vad som får ditt hjärta att slå och låt ljuset visa dig vad som betyder något för dig. Glöm inte bort vem du är.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

 

Bara några platser kvar - själslig retreat 23-25 augusti

Följ med till denna magiska plats och bli bättre på att lyssna på dig själv. Mina retreater uppskattas för den avslappnade, kravlösa och tillåtande atmosfären. Och du är såå välkommen! Kom som du är, ensam eller med en vän. Det finns enkel- och dubbelrum. Klicka på länken för att se mer bilder och information. 

Prenumerera på mina texter

MIna mejlutskick ger inspiration, tips och råd för att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv.

Kurser och retreat 2019

Mina kurser och retreat hjälper dig att öka din självkänsla, bli mer sann mot dig själv och följa ditt hjärta.

Vägledda meditationer

Mina vägledda meditationer hjälper dig att öka din självkänsla och självkärlek.

Webbkurs självkänsla

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla, nu till reducerat pris.

Om Carina Ovesson

Jag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och i grupper genom retreat som jag arrangerar runt om i landet. 

Med mina texter vill jag inspirera och hjälpa dig att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande och förlösande.  Prenumerera gärna på mina texter.
Läs mer om mig