Sinnet är lika grått som vädret utanför. Själen känns förfrusen och glädjen över livet försvann lika fort som vintermörkret omslöt oss. Vid den här tiden av året är det lätt att falla tillbaka in i vardagens alla rutiner och tappa glädjen i livet. Det finns en sak som kan hjälpa oss att känna mer lycka varje dag, oavsett vilken årstid vi befinner oss i eller hur livet ser ut just nu.

Förr hade jag stora drömmar och visioner om vad jag skulle uppnå och vad som skulle göra mig lycklig. Visionerna finns kvar, men idag har jag också lärt mig att jag ibland hamnar på vägar som jag inte önskat, och att det finns ett högre syfte med det. Jag har lärt mig att jag ibland bara får luta mig tillbaka, tillåta det som sker och ha tillit till att den högre planen för in mig på den väg som jag behöver vandra just nu. Vissa vägar kan kännas tuffare än andra, men jag vet också att mötet av det svåra i livet kan vara det som hjälper oss som mest, utifrån ett högre perspektiv.

Liksom årstiderna kommer och går och är också livet i ständig förändring. Vi möter sorger, motgångar och bekymmer. Jag har lärt mig att detta är en del av livets resa. Vi kan inte styra över allt som sker och vissa saker kommer i vår väg som en lärdom för att vi ska utvecklas och växa själsligt, och kanske förberedas inför nästa steg i livet.

Livet går upp och livet går ner, och det finns en mening med det. Det är meningen att vi ska möta livets alla livets färger, allt ifrån det rosa till det grå, allt ifrån det underbara till det svåra.

Jag har lärt mig att det inte är min tillvaro som bestämmer hur mycket lycka jag känner i livet, utan hur mycket jag hjälper mig själv att känna glädje varje dag. Det är hur mycket uppskattning jag känner inför de gåvor jag har i mitt liv och hur mycket jag tar till vara på livets dagar som bestämmer hur lycklig jag är. Oavsett vilken årstid vi befinner oss i och hur livet ter sig finns det alltid något att uppskatta i livet, och vi kan alltid medvetet göra något som får oss att känna oss mer glädjefyllda och levande.

Förlora dig inte i vardagens alla plikter eller i livets alla sorger och bekymmer. Glöm inte bort vem du är och vad du behöver för att må bra och känna glädje. Var delaktig i ditt liv och se till att du fyller på med sådant som får dig att må bra. Ofta är det de små sakerna som betyder som mest, och som kan förvandla en grå dag till en ljus dag. Vad behöver du mer av i ditt liv?

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Ny retreat! Retreat Stockholm för självkänsla och självmedkänsla

Datum: 2 – 4 mars 2018
Plats: Syninge kursgård, Norrtälje/Stockholm
Läs mer: retreat Stockholm

Ny retreat! Retreat Göteborg för att bli bättre på att lyssna på sig själv

Datum: 4-6 maj 2018
Plats: Sörby retreatcenter, Fakenberg/Göteborg
Läs mer: retreat Göteborg

E-kurs för att öka din självkänsla

Öka din självkänsla i min e-kurs som du kan starta när du vill och göra i din egen takt. Du får göra en inre resa för att öka din medvetenhet om hur du förhåller dig till dig själv och andra, och utveckla ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till dig själv. Läs mer här

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mer lyckliga och fridfulla och harmoniska, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig