Jessica Berling

Jag blev tidigt skilsmässobarn och åren efter mina föräldrars skilsmässa präglades av en drickande far. Det tog många år innan jag vågade närma mig alla känslor kring denna tid, det var lättare att inte känna, lättare att stänga av och inte visa mig sårbar för mig själv och andra.

Genom mindfulness mötte jag mig själv och min smärta

Först när jag fick barn själv och efter en förlossning där jag var nära att mista mitt eget liv och en syster som tog sitt liv så var jag redo. Timmar i samtalsterapi hjälpte mig att kunna börja närma mig det som gjorde ont där inne, men det var först när jag började kursen i mindfulness (MBSR) som det hände något på djupet. Närvaroövningar, andningsövningar och meditationer fick mig att bli varse om det som gjorde ont och jag kunde äntligen börja nysta upp. Många år har gått sedan min första kurs i mindfulness, men jag är evigt tacksam. För där på kursen hände det! 

Sorg och glädje en del av livet 

Alla dessa möten med människor jag mött genom åren har gjort avtryck och jag känner mig glad och rörd  av alla människor jag mött och möter som delger sin livshistoria, där jag får lyssna på deras resa din resa.

Dessa möten har skapat intresse hos mig för hur det är att vara människa, vilka basala behov som vi människor behöver för att må bra, hur viktig kommunikation människor emellan är och vikten av sunda relationer. Vad sorg är, vad smärta är, vad glädje och kärlek är och hur vi kan leva ett fridfullare liv med oss själva och andra och att det faktiskt går.

Jag hjälper dig hitta närvaron med dig själv 

Idag hjälper jag människor med själslig utveckling, medveten närvaro och stresshantering. Min röda tråd i arbetet med människor är närvaroträning och här ser jag ofta ett stort skifte hos människor. När du stannar upp och blir medveten om vad som pågår i tanke, kropp och själ så blir du varse dig själv och världen runt omkring dig. Det är i närvaron med dig själv som du kan se och höra dina egna behov, det är i närvaron du kan träna dig att lyssna till dig själv på djupet men också se och höra andra.

Foto: Bibbi Friman