Jessica Berling, Meditationsguiden

Jessica Berling

Det började nog runt matbordet på gården där jag växte upp. Med en stor familj, högt i tak och gäster från världens hörn möttes vi kring bordet i samtal, läxläsning, mat, diskussioner, allvar och skratt om vartannat. Dessa möten kring matbordet har präglat mig och det har växt fram ett genuint intresse i de möten med människor jag möter i dag, både privat och i mitt arbete.

Det smärtsamma gjorde mig sårbar

Mötet med mig själv kom dock att dröja. En far som var alkoholist, en syster som tog sitt eget liv, en förlossning där jag höll på att gå bort och kampen tillbaka från den och ångesten som kom och gick. Allt det gjorde att jag skyddade mig själv från att visa mig sårbar både för mig själv och andra, men också ett sätt att överleva allt det smärtsamma.

Mindfulness blev vägen tillbaka

Jag var så otroligt trött på att inte känna livet på riktigt… Timmar i samtalsterapi var mycket hjälpsamt, men när jag började på en kurs i mindfulness (MBSR) hände något på djupet. Närvaroövningar, andningsövningar och meditationer fick mig att att släppa lite i taget om allt det svåra… Jag är evigt tacksam för denna kurs som förlöste så mycket inom mig, för där på kursen mötte jag mig själv på riktigt i sårbarheten för första gången.

Relationsskapande meditationslärare och sinnenas mat

Många år har gått sedan den första kursen i mindfulness och i dag arbetar jag med närvaro i vardagen, sinnenas mat, retreater, leder meditationer online och studerar psykoterapi.

Mitt intresse för människans natur, och hur vi alla är olika inspirerar mig. Livet, hjärnan och hur vi människor fungerar intresserar mig. Kommunikation människor emellan, relationer, att växa som människa och hur vi alla kan läka våra sår intresserar mig, men också hur vi kan förhålla oss till livet precis som det är just nu med acceptans.

Alla dessa fantastiska möten med människor genom åren har gjort avtryck, skapat intresse för hur det är att vara människa, behov som vi människor har, varför vi mår dåligt, vad sorg är, vad smärta och glädje är…

Jag känner mig glad och rörd av alla människor jag mött och möter som delger sin livshistoria, där jag får lyssna och stötta på deras resa, din resa. Det berikar mig!

Jag ser fram emot att möta dig där du är just nu!