Man vet att orden kommer skapa dramatik. Att de kommer skapa reaktioner. Men ändå måste man säga det. För att vara sann mot sig själv. Och inte blunda för sig själv.

Det hade varit enklare att fortsätta på samma väg. Göra det som inte skapar oreda. Men den inre rösten är så stark att du vet att den talar sanning.

När något pockar på inifrån och vi samtidigt vet att det vi känner och vill inte kommer passa in i andras värld eller leva upp till deras förväntningar, kan det vara så oerhört svårt att vara sann mot sig själv och tala om vad man känner.

Om vi är vana vid att stå tillbaka och sätta andras behov före oss själva är det skrämmande att uttrycka sina behov. Det är mycket enklare att fortsätta följa samma väg. Att anpassa sig till andra.

Samtidigt vet vi att den vägen är över nu. Denna väg har vi vandrat på länge, och vi vet att den inte längre fungerar. Vi kan inte längre åsidosätta oss själva eller kompromissa med oss själva.

Så fruktansvärt det känns att plötsligt stå mitt i stormens öga. Att bli att bli ifrågasatt och skuldbelagd.

Tvivlen på om vi gjort rätt får oss att tveka. Men ändå vet vi. Att det är rätt.

Sedan kommer sorgen. Över att inte bli hörd. Över att inte bli mottagen. Över att inte känna sig viktig.

Att vara sann mot sig själv. Det är en resa som sätter sina spår.

Samtidigt är det också den enda väg som kan ge oss frid och lycka. Att gå emot sig själv gynnar varken oss själva eller någon annan utifrån ett högre perspektiv. Det är den enda väg som möjliggör att det högsta bästa kan ske, för alla.

Att vara sann mot sig själv, är också att vara sann mot andra. Om andra har ett öppet hjärta kan de ta emot och ni kan hitta en gemensam väg framåt, med en lyhördhet och respekt för varandra. Men oavsett hur andra reagerar handlar det inte om dem. Det handlar om dig. Att inte göra våld på dig själv. Att välja kärlek till dig själv. Det är ingenting som går att kompromissa bort.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Mina retreat för självkänsla och självkärlek

Retreat Göteborg

Datum: 26-27 augusti – fullbokat!
Plats: Brännö, Göteborgs skärgård
Läs mer: Retreat Göteborg

Retreat Österlen Skåne

Datum: 6-7 oktober 2017 – fåtal platser
Plats: Österlen Skåne
Läs merRetreat Österlen Skåne

Retreat Stockholm

Datum: 11-12 november 2017
Plats: Farsta gård
Läs merRetreat Stockholm

Retreat Thailand Koh Lanta

Datum: 5-10 februari 2018
Plats: Koh Lanta, Thailand
Läs merRetreat Thailand

E-kurs för att öka din självkänsla

Öka din självkänsla i min e-kurs som du kan starta när du vill och göra i din egen takt. Du får göra en inre resa för att öka din medvetenhet om hur du förhåller dig till dig själv och andra, och utveckla ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till dig själv. Läs mer och köp här

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mycket lyckligare och fridfullare, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

Kommentera

kommentarer