Orden kommer ofta från ingenstans. De nedlåtande och dömande orden. Attackerna och påhoppen. Och bristen på förståelse och respekt.

En narcissist och energitagare agerar utan empati. Och det finns sällan några vägar fram.

Istället blir det en kamp utan slut. Att ifrågasätta, försvara, eller ännu värre – ge igen. Det förvärrar bara situationen. Du blir utsugen på energi. Förlorar din kraft.

Tystnaden är det bästa svaret. Att inte ge syre till den hetsiga eld som brinner. Istället välsigna den som inte har förmågan att hantera den konflikt som pågår i sitt inre. Utan lägger över allt ansvar på dem i sin närhet.

Tystnaden innebär inte att du accepterar eller tar emot. Det innebär att du inser att det som händer inte har med dig att göra.

Ibland vill man ändå bemöta för sin egen skull. Gör det då utan förklaring. För du har inget att försvara eller leva upp till. En fråga som – ”Vad menar du med det?” hjälper dig att stå kvar i din kraft.

Men de sårande orden kan stanna kvar. Som en taggtråd som lindats runt ditt hjärta. De stör och smärtar. Får dig att komma ut balans och förlora dig själv.

I självkännedomen hittar du de ömma punkter som gör att du tar emot. Som kan härröra längre tillbaka i tiden än vad vi är medvetna om. Där du lärt dig att anpassa dig som strategi för att bli älskad. När du upptäcker detta kan du se igenom denna illusion. Skilja på vad som tillhör dig och vad som tillhör den andre. Och ta emot dig själv i kärlek och medkänsla. I det gudomliga rike som finns inom dig får din själ upprättelse.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

 

Prenumerera på mina texter

MIna kostnadsfria mejlutskick ger inspiration och vägledning för att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv.

Kurser och retreater

Mina kurser och retreat hjälper dig att öka din självkänsla, bli mer sann mot dig själv och följa ditt hjärta.

Vägledda meditationer

Mina vägledda meditationer hjälper dig att öka din självkänsla och självkärlek.

Webbkurs självkänsla

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla, nu till reducerat pris.

Om Carina Ovesson

Jag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och i grupper genom retreat som jag arrangerar runt om i landet.  Med mina texter vill jag inspirera och hjälpa dig att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande och förlösande.  Prenumerera gärna på mina texter. Läs mer om mig