Steg som varit tunga och ett sinne som varit nedstämt. Det var inte förrän jag stannade upp kände in vad som låg i min ryggsäck som jag insåg att jag återigen gick och bar på något som inte var mitt.

Det kändes som om det vilade ett ok på mina axlar. Stegen som brukar vara lätta kändes plötsligt tunga och vägen som brukar kännas ljus och hoppfull kändes plötsligt mödosam och livlös.

Det är lätt att hamna där. När vi tror att vi måste ta ansvar för andras känslor och andras bagage. De känsliga tentaklerna har sugit in, tagit emot och gjort någon annans till sitt egna.

Det är vårt inre barn som känner ansvar och skuld. Det tror att det har en skyldighet att ta hand om andras känslor och att frigöra andra ifrån deras sorg. Det gör som det alltid har gjort, för att det tror att andras angelägenheter handlar om henne /honom. Men hur ska ett litet barn kunna lösa någon annans sorg? Och vad har ett litet barn med någon annans bördor göra? Inte ens som vuxna har vi möjlighet att läka någon annans inre sår. Det är en resa som bara var och en kan göra.

När vi har ett inre barn som tar ansvar för andra har vi också en tendens att dra till oss människor som placerar sina sorger utanför sig själva. Det blir naturligt att de som inte vill ta hand om sitt egna söker sig till människor, ofta på ett omedvetet plan, som tar emot med öppen dörr. Och vice versa.

När vi börjar sätta gränser mot vår omgivning kommer ofta nästa svåra fas för det inre barnet – när omgivningen skuldbelägger. Människor som inte vill ta ansvar för sig själva lägger gärna ett skuldpaket i knät på den som de tror orsakar deras smärta. Och det inre barnet har återigen en öppen dörr och tar emot.

Släpp fram din livsglädje

Ett barns steg ska vara lätta och fyllda med glädje. Låt ditt inre barn få komma in i din famn och hjälp det att frigöra sig ifrån skulden det bär på. Låt det få leva inom dig så som det är menat att vara, fyllt med hopp, glädje och tilltro till livet! När det får leva i frihet kommer du att märka hur livsglädjen sprider sig i hela ditt hjärta, och då finns inte längre utrymme för något annat.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Mina retreat för självkänsla och självkärlek

Retreat Österlen Skåne

Datum: 6-7 oktober 2017 – fåtal platser
Plats: Österlen Skåne
Läs merRetreat Österlen Skåne

Retreat Stockholm

Datum: 11-12 november 2017 – fåtal platser
Plats: Farsta gård
Läs merRetreat Stockholm

E-kurs för att öka din självkänsla

Öka din självkänsla i min e-kurs som du kan starta när du vill och göra i din egen takt. Du får göra en inre resa för att öka din medvetenhet om hur du förhåller dig till dig själv och andra, och utveckla ett mer accepterande och kärleksfullt förhållningssätt till dig själv. Läs mer och köp här

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mycket lyckligare och fridfullare, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig