Jag försöker skaka av mig de där orden som någon annan slängde ur sig till mig i all hast. Jag tänker att det där ska jag inte låta mig påverkas av. Men ändå ligger de kvar i mig som en tagg och skaver. Sårar och gör ont.

Jag tänker att känslan nog snart kommer att försvinna, för det var ju ingen större grej. Men ändå märker jag hur den drar ner mig och får mig att känna mig låg och värdelös. Ord som kanske egentligen inte alls hade med mig att göra, har vuxit sig större och fått mig att plötsligt tappat tron på mig själv.

Andras ord riktade till oss själva kan kännas oerhört sårande och vara svåra att bli fri ifrån. Samtidigt har vi mycket att lära av vår egen reaktion. Eftersom den yttre världen reflekterar det som pågår i vårt inre ger våra möten, och framför allt våra reaktioner över det som händer, ett värdefullt budskap till oss själva. Det visar vad vi behöver arbeta med i oss själva.

När vi påverkas av andras ord speglar det sådant som är obearbetat i oss själva. Vad andra säger till oss är egentligen inte det intressanta, utan snarare varför vi låter oss påverkas. Att vi tar emot det visar att vi bär på en inre osäkerhet som ger sig till känna när andra kastar ord över oss. Om vi hade känt oss trygga och hela i oss själva hade vi inte tagit emot orden eller låtit oss påverkas av dem på samma sätt.

Om vi kan se de människor och situationer som vi möts av som en spegling av oss själva kan det bli ett fantastiskt redskap för att lära sig mer om sig själv. Istället för att lägga energi på orden som påverkar oss kan vi utforska vårt inre för att hitta den osäkerhet som den yttre världen speglar i oss själva.

Relationen vi har med sig oss själva är det viktigaste vi har för allting börjar där. Med en inre trygghet behöver vi inte påverkas lika mycket av det som händer runtomkring oss och vi kan finnas där för oss själva när vi har det svårt.

Vill du öka din inre trygghet och få en bättre relation med dig själv? Gå gärna min kurs för Ökad självkänsla som startar via webben den 8 mars.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Retreat Göteborg för att bli bättre på att lyssna på sig själv

Datum: 4-6 maj 2018
Plats: Sörby retreatcenter, Fakenberg/Göteborg
Läs mer: retreat Göteborg

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mer lyckliga och fridfulla och harmoniska, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig

Kommentera

kommentarer