Att våga tala, att våga säga ifrån, att våga stå upp för sig själv. Det kan kännas både svårt och obehagligt när vi inte är vana vid det. Att dessutom göra det mot den som inte ens tar emot oss och vill lyssna kan kännas både frustrerande och sårande.

Frustrationen över att inte nå fram. Jag har varit där så många gånger när min gräns har blivit nådd. Försökt på olika sätt. Att bli lyssnad på och att bli respekterad. Men istället har jag mötts av ifrågasättande, försvar och ja, till och med anklagelser och skuldbeläggande. Inte sällan har det slutat med att jag blivit utpekad som boven i dramat.

Så mycket ansvar jag tagit för att försöka lösa situationer som denna, att försöka nå fram, att försöka hitta kommunikationsvägar, att försöka mötas. Så mycket tid, så mycket frustration och så mycket energi det tagit.
Jag hamnar där än idag. Men också i sorgen och uppgivenheten över att inte bli lyssnad på och respekterad.

Jag har lärt mig att när jag talar utifrån min sanning och det jag säger kan upplevas som ett hot mot den andres personliga syften eller intressen – nej, då finns det inga vägar fram. Då är det som att tala med en mur som bara sprutar kanonkulor i försvar. En person styrd av sitt ego eller begär gör allt för att rättfärdiga sig själv, och med en sådan person når man inte fram. Istället leder det snarare till konflikt, anklagelser och skuldbeläggande.

Jag har också lärt mig att det inte är personligt mot mig, utan en sådan person kan inte se det utifrån något annat perspektiv än sig själv. Det skulle bli för hotfullt mot deras identitet.

Jag försöker att inte längre ge den här typen av diskussion energi och att inte lägga ansvar på mig själv att försöka lösa det eller komma vidare. Jag har insett att jag inte ensam kan lösa det som inte fungerar om det inte finns någon mottagare eller någon som är villig att lyssna. Jag har också insett att det bara finns två vägar att gå, ställa ultimatum eller släppa taget.

Framför allt har jag lärt mig att det aldrig har med mig personligen att göra, utan dramatiken som skapas beror på en person som inte har förmåga till något annat.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Öka din självkänsla  – gå kursen till halva priset

Just nu kan du gå min uppskattade webbkurs för att öka sin självkänsla och få en bättre relation med sig själv för halva priset.
Läs mer är

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mer lyckliga och fridfulla och harmoniska, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig

Kommentera

kommentarer