Jag försöker skaka av mig den där tunga käpen som hänger över mina axlar, som har fått mig att se grått och bli avskärmad både ifrån mig själv och andra. Men den vill inte släppa taget om mig. Fortfarande färgad av motgångar och sorg som mött min väg tycker den att den har rätt att stanna kvar. Jag skriver om vad som händer när vi låter det negativa ta plats och hur vi kan frigöra oss ifrån det.

Ibland tappar vi kontakten med vår livsglädje och livskraft. Jag har upplevt det som att den livsglada och kraftfulla kvinna som jag egentligen är har befunnit sig ovanför mig, men samtidigt utom räckhåll, för käpen över mina axlar har stängt henne ute. Istället har jag stannat kvar i en gråmulen värld där negativitet och självömkan har fått ta plats. Jag har sett det hända, men käpen har inte tillåtit mig att ta av den och träda in i ljuset och i mitt sanna jag.

Ibland behöver vi gå in i vår käp för att bearbeta svårigheter som har kommit i vår väg, för att få vara ifred, för att skydda oss och för att läka. Men om käpen fortsätter att avskärma oss behöver vi fråga oss själva varför vi inte släpper taget om den. Ibland känns det bekvämare att stanna kvar i självömkan, eller att lägga över ansvaret på andra människor eller omständigheter, istället för att släppa taget om käpen när den inte längre tjänar oss.

Det är bara vi själva som kan frigöra oss ifrån vår käp. Så länge vi håller fast vid lidande kommer den att sitta kvar, och dessutom orsaka oss ännu mer lidande. Den försvinner bara genom att vi går in i oss själva och möter ljuset igen. För när vi är i det sanna ljuset finns det inte längre utrymme för någon käp, utan den försvinner som med en liten vindpust. I vårt sanna jag känner vi kraft och livsglädje, och där finns det bara ett sätt att möta sig själv och världen – och det är med ett leende. Vänd ansiktet mot solen och låt den strålande stjärna du är få komma fram!

Följ gärna med på min vårretreat, som har temat att vara i kontakt med sitt sanna jag.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson  

Vårretreat för att bli bättre på att lyssna på dig själv

Datum: 4-6 maj 2018
Plats: Sörby retreatcenter, Fakenberg/Göteborg
Läs mer: retreat Göteborg

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mer lyckliga och fridfulla och harmoniska, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig