Du känner inte hur piskan bränner på huden, hur ont det gör. Du är så upptagen med att prestera, vara duktiga, komma framåt, att kontakten med dig själv är borttappad. Istället pressar du dig själv till det yttersta. Du kan alltid göra lite mer, lite bättre och lite till. Kraven på dig själv tar aldrig slut.

Du kom inte hit med alla dessa krav. Du är född hel, fridfull, trygg. Men någonstans längs vägen lärde du dig att om du presterar, visar att du kan, visar att du är duktig, får du ett värde.

Utan prestationen är du ingenting. Så du fortsätter att pressa dig själv, vill inte stanna upp. För att slippa känna dig otillräcklig, för att slippa känna smärtan av att inte vara ok, av att inte vara värdeull nog. Du känner hur piskan stressar dig, men du kan inte hejda den.

Du kom inte hit otillräcklig. Du är inte otillräcklig. Du har bara skapat en bild av att vara otillräcklig. Du har skapat en inre pådrivare som tror att du måste prestera och vara sysselsatt för att duga.

Du föddes inte med en pådrivare. Du använde den bara som ett beskydd. Ställde höga krav på dig själv för att få den bekräftelse du saknade. Längs resans gång kanske du till slut bränner ut dig, kör slut på dig själv.

Vägen är att älska sig själv

Vägen till frihet är att älska sig själv. När du älskar dig själv händer det underbara magiska saker. Du inser att den du är och de unika egenskaper du har, har ett värde som inte behöver bekräftas genom en piska, utan genom kärlek till dig själv.

Du inser att du inte kom hit för att köra slut på dig själv, utan som en vacker blomma, som behöver omvårdnad och kärlek för att kunna slå ut, visa sina sprakande färger och sprida sin ljuvliga doft.

När du älskar dig själv inser du att piskan bara förgör och förstör, får dig att tappa kraft, får den vackra blomman att sloka och bli sorgsen.

Vägen till dig själv står alltid öppen

Vägen till att älska dig själv kan vara lång och svår. Men dörren står alltid öppen. Vägen finns alltid där. Du har varit där en gång, du har bara glömt bort hur det var. Du kan alltid hitta tillbaka.

När du vårdar din blomma, ger den kärlek och omtanke, låter den få vila, kommer den att slå ut igen, och snart kommer du se att du är omgiven av oändligt många andra blommor som kommer med gåvor till dig, som du äntligen kan ta emot, när du äntligen har slagit ut och står i din fulla kraft.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Föredrag och retreats – Bli bättre på att lyssna på dig själv

Varmt välkommen till mina föredrag och retreats – Vägen till ditt hjärta  – som hjälper dig att öka din självkänsla och bli bättre på att lyssna på dig själv.

Föredrag – Bli bättre på att lyssna på dig själv

Stockholm: måndag 28 september kl 18-20
Malmö: onsdag 30 september kl 18-20
Göteborg: torsdag 8 oktober kl 18-20.30 och lördag 10 oktober kl 13-15.30
Läs mer och boka här

Retreats – Bli bättre på att lyssna på dig själv

Brännö, Göteborgs skärgård
Lördag 17 oktober kl 10-18
Läs mer och boka här

Tofta Spa
Lördag 14 november kl 10.30-18
Läs mer och boka här

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Öka din självkänslaJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Jag lever i frihet. Det kan vi alla göra!
Gå mitt webbprogram för att öka din självkänsla och inre trygghet
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig: carina@meditationsguiden.com

Kommentera

kommentarer