Öka din självkänsla och få en bättre relation med dig själv

Öka din självkänsla och få en bättre relation med dig själv – kursen som skapar förändring

Är du självkritisk och har höga krav på dig själv? Har du svårt för att lyssna på dina egna behov och säga nej till din omgivning?

Denna kurs är till för dig som vill öka din självkänsla och få en bättre relation med dig själv. Kanske känner du en inre otrygghet, är självkritisk och hård mot dig själv. Kanske sätter du omgivningens behov framför dina egna och har svårt för att säga nej. Kanske har du behov av att prestera för att känna dig nöjd med dig själv. Eller vill du bara få en ännu bättre självkänsla och relation med dig själv. Oavsett är du varmt välkommen till denna kurs!

Kursen genomfördes under våren 2018 och blev mycket uppskattad. Nu får du möjlighet att gå kursen i efterhand till reducerat pris. Alla webbföreläsningar spelades in så du får tillgång till dem och allt material genom en kursplattform som är enkel att använda. Se vad vårens deltagare tyckte om kursen här nedan.

En god självkänsla hjälper dig att

 • lita på själv
 • lyssna på dina egna behov
 • säga nej och sätta gränser
 • fatta egna beslut och göra egna val
 • känna en inre trygghet och säkerhet
 • bli sann mot dig själv och leva i ett positivt livsflöde

Du har med ditt enkla sätt att förklara hjälpt mig att förstå och tycka om mig själv. Jag har börjat inse att jag är bra som jag är, värd att tycka om och att jag får tycka att jag är fin och bra, och att det inte är samma sak som att vara egoistisk. Jag har rätt att säga ifrån utan att känna skuld. Kursen har hjälpt mig att förstå hur och varför man har utvecklats till den man är och att man faktiskt kan förändra sina tankar om och känslor till sig själv.
Helene Kvarnström, kursdeltagare våren 2018

Jag är så tacksam för denna kurs som varit så bra! Den har gjort skillnad i mitt liv och har varit början på något nytt. Jag känner mig lättad och har fått en viloglädje! Tusen tack!
Ewelina Gabriela Janczewska, kursdeltagare våren 2018

Jag är imponerad över ditt gedigna arbete och tacksam för att du delar det. Det har också ett mycket pedagogiskt upplägg. Jag har jobbat med dessa bitar i ett par år och har mött dem i psykosyntesterapi, men nu befästs mycket av de teoretiska genom hjärtat. Jag jobbar själv med personlig utveckling, som coach och med utbildningar, men lägger mesta tiden på mig själv, då jag har en hel del att ta hand om efter utbrändhet och ett tidigare presterande liv. Jag är glad att jag kom över den här kursen just nu. Tack för att du finns!
Ylva Nowén, kursdeltagare hösten 2018

Coach

Jag har förstått vad som gjort mitt liv jobbigt i vissa perioder. Jag vet nu hur jag ska hantera det, då jag har fått bra verktyg att använda. Carina är jätteduktigt på att förklara och göra det lättförståeligt, det har verkligen fått mig att haja till. Tusen och åter tusen tack!
Pia Nilsson, kursdeltagare våren 2018

Kursen ger dig verktyg och metoder för att:

 • Skapa en bättre relation med dig själv

 • Ge dig själv ett större självvärde

 • Lyssna på dina behov

 • Hantera svåra och stressfyllda situationer

 • Kunna säga nej och sätta gränser

 • Hantera inre kritik och kontroll

 • Skapa inre lugn och trygghet

 • Möta dig själv med medkänsla, vänlighet och acceptans

Det här innehåller kursen

 • En webbplattform med fem kursblock innehållande videos, teori, övningar och guidade meditationer med tal och musik samt en pdf med hela kursen (alla meditationer och allt material går att ladda ner och spara).
 • Stöd och support via e-post under kursens gång.

Kursens fem block

1. Självkänsla och din inre dialog
Vår självkänsla påverkas av hur vi förhåller oss till oss själva och hur relationen med oss själva ser ut. Många av oss har en kritiserande och kontrollerande inre dialog som påverkar hur vi tänker, känner och agerar, både gentemot oss själva och vår omgivning. I den här delen får du lära dig att bli medveten om hur din inre dialog låter och varifrån den kommer.

Blocket innehåller:
Vad är självkänsla?
Så här påverkar din självkänsla dig
Din inre dialog
Dina inre delpersoner
Det inre barnet

Varför får vi dålig självkänsla?

2. Hantera din inre dialog
Här får du lära dig hur du kan arbeta med din inre dialog i tre steg. Metoden bygger på mindfulness, medveten närvaro, och handlar om medvetenhet, acceptans och vänlighet.

Blocket innehåller:
Öka din medvetenhet genom mindfulness
Möt och hantera dina inre delpersoner

3. Ditt inre barn
Alla har vi ett inre barn, men det är vanligt att vi har trängt undan eller glömt bort det. Vi kan känna skam och skuld över det inre barnet och tror inte att denna del är viktig eller riktigt ok. Samtidigt lever det kvar i vårt omedvetna och påverkar våra känslomässiga reaktioner och vårt beteende även i det vuxna livet. Det inre barnet är en värdefull del av oss som bär på nyckeln till vår självkänsla. I den här delen får du möta ditt inre barn och få hjälp med att trösta det, hålla om det och ta det till ditt hjärta.

Blocket innehåller:
Möt ditt inre barn
Hantera ditt inre barn i din vardag
Meditation – Heala ditt inre barn

4. Självmedkänsla
Självmedkänsla innebär att ta emot hela sig själv med acceptans, nyfikenhet och vänlighet. Det handlar om att vara en god vän till sig själv både genom livets uppgångar och nedgångar. Med självmedkänsla kan man bry sig om sig själv och kan stötta och trösta sig själv när man har det svårt. I den här delen kommer du att få utveckla en medkännande inre röst som skapar lugn och trygghet.

Blocket innehåller:
Vad är självmedkänsla?
Utöva självmedkänsla i din vardag
Meditation – utöva självmedkänsla
Meditation – Möt ditt kärleksfulla jag

5. Utmaningar på din fortsatta resa
När vi börjar förändra vårt beteendemönster och bejaka våra egna behov är det vanligt att vi upplever skuldkänslor och dåligt samvete gentemot vår omgivning. Vi kan också mötas av starka reaktioner från andra för att vi inte längre är den vi brukar vara eller lever upp till andras krav och förväntningar. I den här delen kommer vi att ta upp de utmaningar vi kan ställas inför och hur vi kan hantera dem.

Blocket innehåller:
Oss själva
Omgivningen
Gå vidare på egen hand

Se gärna mitt webbinarium där jag presenterar kursen

Gå kursen till reducerat pris

Pris: 1 550 kr (ordinariepris: 2 350 kr)

Så här går kursen till

Kursen består av fem block och varje block innehåller en videoinspelning, teori, övningar och meditationer. Genom videoinspelningarna går jag igenom övningarna och meditationer som du kommer att få träna på i varje block. Till din hjälp har du en webbaserad kursplattform där allt material du behöver finns samlat; videos, teori, övningar och meditationer. Alla meditationer går att ladda ner och lyssna på i din mobil, dator eller annan enhet. Du kan också ladda ner kursens texter som pdf:er som går att skriva ut. Du har tillgång till webbplattformen i 12 månader. Jag rekommenderar att du ägnar minst två veckor till varje block, alltså totalt 10 veckor.

Om Carina Ovesson

Jag som håller i kursen heter Carina Ovesson och jag är certifierad livscoach. Tidigare i mitt liv saknade jag både självvärde och självrespekt. Jag anpassade mig till min omgivning och åsidosatt mina egna behov. Genom att göra en lång inre resa kunde jag bygga upp en bättre relation med mig själv och en större inre trygghet. Idag arbetar jag som livscoach på Meditationsguiden och hjälper mina klienter att göra samma inre resa som jag själv har gjort. Jag håller också i retreater med inriktning mot självkänsla och själsligt växande. Jag har tidigare arbetat som kommunikatör och projektledare flera år i den offentliga sektorn.
Läs mer om Carina Ovesson

Gå kursen till reducerat pris

Pris: 1 550 kr (ordinariepris: 2 350 kr)