Ägare och livscoach Meditationsguiden

Jag som driver Meditationsguiden heter Carina Ovesson. Genom livet har jag försökt följa mitt hjärta, och har många gånger fått uppleva vilka outgrundliga vägar livet kan ta när jag vågar ha tillit till att den inre rösten leder mig rätt. Efter flera år i arbetslivet sa jag upp mig trots många rädslor över att släppa tryggheten. Jag hade en längtan efter att bli fri från stress och färdigstöpta former, och gå min egen väg. Sedan dess har livet fört mig på en spännande resa. Jag har insett att jag inte måste kontrollera och kämpa mig genom livet, utan att det finns en högre kärleksfull kraft som hjälper mig om jag bara följer till mitt hjärta. Jag tror att det finns en unik livsplan för alla, och om vi vågar ha tillit till att den manifesteras genom hjärtats röst kommer vi få all hjälp vi behöver.

Jag har också gjort en lång inre resa för att utveckla och hitta mig själv. Det har inneburit att göra mig av med gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Jag tog ansvar för min omgivning, och gav bor mycket av min energi genom att anpassa mig till dem i min närhet.

När jag till sist höll på att förgöra mig själv blev det en vändpunkt, och starten på en ny resa som innebar att säga nej, sätta gränser och stå upp för mig själv. En inre resa där jag fick ställa mig i sanningens ljus, för att synliggöra och slå hål på den illusion jag bar med mig om att jag behövde tillfredsställa andra för att bli accepterad och älskad.

Det var en både skrämmande och smärtsam resa där många av mina farhågor besannades. Jag blev anklagad, skuldbelagd och avvisad. Priset för att bli sann mot mig själv var oerhört högt. Men jag ångrar inte min resa, den var värt vartenda steg. Även om jag upplevde många stunder av tvivel, ensamhet och hopplöshet kom jag till sist ur tunneln, befriad och stark i min egen sanning. Jag hade släppt taget om ett gammalt beteendemönster jag burit med mig under lång tid, som begränsat mig och tagit mycket energi.

Ibland faller jag tillbaka i gamla beteendemönster, men kan hitta tillbaka igen med hjälp av min inre vägledning. Jag är idag inte lika beroende av omgivningens bekräftelse och godkännande, utan upplever en tillfredsställelse inifrån mig själv. Jag har släppt fri min livsenergi och står idag på min egen väg och i min egen kraft. Vi är menade att leva i vår sanning, för det är bara då vi kan känna meningsfullhet och lycka.

Jag är certifierad livscoach och mindfulnessinstruktör och driver Meditationsguiden sedan 2011. Genom Meditationsguiden hjälper jag människor att hitta sin inre trygghet och röst, vägledas inifrån och leva med tillit och inre trygghet. Jag håller i retreats och meditationer. 

Jag är också webbstrateg och digital marknadsförare, och har byggt upp Meditationsguidens verksamhet genom webben. Jag hjälper andra företagare med sin verksamhet och håller i föredrag och utbildningar om hur man kan nå ut genom webben.

Jag har en examen media- och kommunikationsvetenskap och har över tio års erfarenhet av projektledning, strategisk kommunikationsplanering och webbutveckling i offentlig sektor. Jag är också utbildad livscoach och mindfulnessintruktör, och har arbetat som livscoach i åtta år.

Jag lever i Kungsbacka utanför Göteborg tillsammans med min kärlek Lars och mina barn Sam och David. Jag tycker om att yoga, dansa och att vara i naturen.

Kontakta mig

carina_botaniska_300x200Kontakta mig via mejl
Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.