En del människor stannar kvar i vårt liv fastän vi borde släppt taget för länge sedan. Kanske har de funnits där så länge att vi inte ser vad vi kompromissar med för att behålla dem i vårt liv. 

Det var när mitt liv förändrades som jag insåg vad som hade hänt. När jag inte längre var lika anpassningsbar blev det omöjligt för mig att bevara en vänskapsrelation.

Jag insåg också att det som nu blev så tydligt hade funnits där hela tiden. Relationen hade byggt på att jag kunde anpassa mig. Det blev bara mer synligt nu när jag ändrade mina förutsättningar.

Först kom sorgen över att förlora någon som betytt mycket. Sen kom sorgen över att jag inte hade lyssnat på mig själv och på känslan av olustighet som trots allt hade funnits där under lång tid. Att jag hade slätat över så många gånger trots att det inte hade känts helt bra. Fastän jag hade släppt mycket av min tidigare identitet av att anpassa mig till andra, hade jag låtit det pågå ännu en gång.

Sen kom lättnaden. Över att släppa taget om något som tagit så mycket energi och tankekraft. Och insikten om att jag skulle släppt taget för länge sedan.

Värna om det äkta och villkorslösa

Så mycket nytt utrymme det skapade. Inom mig själv infann sig en frid. Och för andra i min närhet fanns det plötsligt mer tid. Och med det kom insikten om hur värdefullt det är med det äkta och villkorslösa.

Relationer ska inte vara komplicerade. Inte vara kontrollerande. Inte vara krävande. I en fri relation finns inga behov av detta. Relationer ska vara enkla och villkorslösa. Och bygga på ett ömsesidigt givande och tagande.

Det är tid för att släppa taget

Vi lever nu i en tid där allt som vilar på osanna grunder blir synligt för oss, även det mest hårfina. Har vi valt att gå den sanna vägen finns inte längre några kompromisser eller mellanvägar.

Du får lov att förändras. Och du får lov att gå vidare. Håll inte fast vid den du var för att behaga andra.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Öka din självkänsla  – gå min uppskattade webbkurs

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla och få en bättre relation med dig själv till reducerat pris.
Läs mer är

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och genom retreat som jag arrangerar runt om i landet. Jag har också en examen i media- och kommunikation och har arbetat som kommunikatör och projektledare flera år i offentlig sektor. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande, förlösande och underbar.
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig

Kommentera

kommentarer