Retreat för ljus och frid i Bergslagen

Släpp taget, fyll på med gudomligt ljus och upplev inre frid. Välkommen till denna fantastiska plats i hjärtat av Bergslagen, nära Örebro och Västerås.

Retreaten hjälper dig att släppa taget, uppleva frid och vila i gudomligt ljus. Vi varvar guidade meditationer med egen tid och vila.

På Finnåkers kursgård kan du njuta av fantastisk natur, bada i sjön, vandra i de djupa skogarna eller bara njuta av stillsamma promenader i parken.

Livscoachen Carina Ovesson från Meditationsguiden leder dig inkännande och kärleksfullt genom helgen. Du behöver inte ha några förkunskaper. Alla är välkomna till oss!

16 – 18 SEPTEMBER 2022
FININÅKERS KURSGÅRD, BERGSLAGEN

Start fredag kl 17:15
Slut söndag kl 13:00

Innehåll i retreaten

Fredag

17.15 Introduktion
18.00 Middag
19.00 Guidad meditation

Lördag

8.00 Frukost
9.30 Guidade meditationer och egen tid
12.00 Lunch
13.30 Guidade meditationer och egen tid
18.00 Middag
19.30 Kvällsmeditation

Söndag

8.00 Frukost
9.30 Guidade meditationer och egen tid
12.00 Lunch
13.00 Slut

Finnåkers kursgård – nära Örebro och Västerås

På Finnåkers kursgård kan du njuta av fantastisk natur, bada i sjön, vandra i de djupa skogarna eller bara njuta av stillsamma promenader i parken. Finnåkers ligger mellan Västmanland län och Örebro län, cirka två timmar från Stockholm. Närmaste hållplats heter Finnåkers bruk och hit kan man åka med buss från Lindesberg på fredagar. Närmaste tågstation är Lindesberg och Arboga. Läs mer om kursgården på Finnåkers webbplats

Mat

Under helgen får du en härlig matupplevelse med vegetariska rätter. Vi tar såklart hänsyn till matallergier.

Boende

Vi bor i Smedgården i olika rum med delat badrum. Välj om du vill bo i enkelrum eller tillsammans med någon annan i tvåbäddsrum. Det finns också rum med hotellstandard och eget badrum som kan beställas separat. Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Pris

4 950 kr för helpension och boende i tvåbäddsrum i huset Smedgården. För enkelrum tillkommer 600 kr. Vill du bo i hotelledelen tillkommer en hotellkostand. 

Bokningsvillkor

När vi tagit emot din anmälan skickar vi en faktura till din mejladress. Du betalar först en anmälningsavgift på 1 000 kr som ska vara hos oss inom sju dagar. Slutbetalningen ska vara oss tillhanda 60 dagar före retreatens start. Om du bokar senare än 50 dagar innan retreatens start får du en faktura på hela beloppet. Vi gör ingen återbetalning efter att fakturan är betald, men du kan överlåta din plats till någon annan. Om evenemanget skulle bli inställt återbetalar vi hela beloppet.

Adress

Finnåkers kursgård
732 73 Fellingsbro

Samåkning

Vi hjälper till att samordna samåkning för dig som har behov av det. 

Hur fungerar en retreat?

Här kan du läsa mer om hur det är på att åka på med retreat i Sverige med Meditationsguiden.

Frågor och funderingar

Varmt välkommen att kontakta Carina Ovesson om du har frågor eller funderingar. Använd kontaktformuläret.

Fler retreat från Meditationsguiden

Se fler retreater från Meditationsguiden

Om Carina Ovesson

Jag som håller i retreaten heter Carina Ovesson och jag är livscoach, mindfulnessinstruktör och andlig ledare. Jag har gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag anpassade mig till min omgivning och åsidosatte mig själv. En sådan resa kan vara både svår och frigörande. Ibland behöver vi bana väg genom det svåra för att hitta vårt sanna jag och leva med mera frid, mening och glädje. Genom Meditationsguiden vill jag hjälpa dig att bli mer sann mot dig själv och att hitta friden inom dig. Varmt välkommen!
Läs mer om Carina Ovesson

Deltagare

Carina är en underbart klok och fin person! Hennes retreater om att bli vän med sig själv är en ögonöppnare för oss som alltid slår ner på oss själva. Även hennes webbkurs är fantastisk. Jättefina vägledda meditationer att lyssna på. Sen jag träffade Carina på ett av hennes retreater har hennes kloka budskap och meditationer ständigt varit med mig, varje dag. Så stort intryck har de gjort på mig. En fantastisk människa!

Catrin Wahlström

Denna retreat tar jag med mig i mitt hjärta. Det är andra gången jag är med och jag vill verkligen rekommendera andra att delta. Första gången gav mig många insikter och jag fick påbörja min inre resa. Andra gången blev en fördjupning i min inre resa. Jag har blivit mer snäll mot mig själv, förlåtit och gått vidare i kärlek. Tusen tack Carina, du är helt enkelt gjord för att leda människor som söker. Du är lugn och förmedlar ditt budskap på ett kärleksfullt sätt.

Monica Brofelt

Den gångna retreaten var en sådan fin gåva till mig själv och jag känner mig grundad på ett sätt jag aldrig känt tidigare. Tack vare den totala kravlösheten och Carinas genuint vackra själsliga guidning samt själva upplägget under helgen har jag tagit ytterligare ett värdefullt steg i mitt sökande efter min inre kompass.

Karin Reuter Stovell

Det var en grundande, lugnande och bekräftande retreat och precis vad jag önskade och behövde. Det är lätt att känna sig ensam i sina processer och det är skönt att få ingå i ett sammanhang. Ämnena gick på djupet på ett så naturligt sätt, med ödmjukhet, kärlek och respekt. Carina var både inspirerande och personlig, samtidigt som hon var lyhörd. Tack!
Linda Liljefelt

Denna retreat kändes helt rätt och var precis det jag behövde här och nu! Vi jobbade oss från det som var mer känslomässigt jobbigt till det som var mer uppbyggande. Du såg alla och var intresserad av alla. Hannemo kursgård ligger på en naturskön plats som skapade ett lugn i mig. Tystnaden som fanns där var emellanåt magisk.

Susanne Ljungsberg