Retreat för tillit och frid i bullerbymiljö

Fyll på med ljus och frid på denna vackra plats i ett kulturhistoriskt landskap i Halland, 90 minuter söder om Göteborg. Vi är i en stor lokal som tillåter stora avstånd.

Retreaten hjälper dig att släppa taget, uppleva frid och få vila i gudomligt ljus. Vi varvar guidade meditationer med egentid och vila. Här finns en rofylld trädgård för återhämtning och ett underbart landskap för promenader och naturupplevelser. Vi äter ljuvlig vegetarisk mat som odlas i trådgården.

Livscoachen Carina Ovesson från Meditationsguiden leder dig inkännande och kärleksfullt. Du behöver inte ha någon tidigare vana vid meditation.

Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående covid-19. Vi håller retreaten i en stor lokal som tillåter avstånd. Mellan sessionerna tvättar vi händerna. För måltiderna finns olika utrymmen att använda och goda möjligheter att sprida ut sig. Vi fördelar rum och badrum mellan deltagarna. Antal deltagare för retreaten är begränsat.

28 – 30 maj 2021
Start fredag kl 17:00
Slut söndag kl 14:00

SÖRBY´S FALKENBERG

Innehåll i retreaten

Vi varvar guidade meditationer med egentid och vila. Det finns också utrymme för att önska meditationsteman och ha gemensamma samtal för den som vill och önskar. Sörby´s har en rofylld trädgård för återhämtning och ett underbart landskap för promenader och naturupplevelser.

Fredag

17.00 Incheckning
18.00 Middag
19.00 Guidad meditation

Lördag

8.00 Frukost
9.30 Guidade meditationer och egen tid
12.00 Lunch
13.30 Guidade meditationer och egen tid
18.00 Middag
19.30 Kvällsmeditation

Söndag

8.00 Frukost
9.30 Guidade meditationer och egen tid
12.00 Lunch
13.00 Guidad meditation
14.00 Slut

Programmet är preliminärt. 

Om Sörby´s

Sörby´s ligger utanför Falkenberg och är från början en charmig 1800-talsgård. Gården är tillbyggd och miljödiplomerad med KRAV-certifierad och hälsosam mat. Gården ligger på en rofylld och vacker plats där det är lätt att hitta kontakt med sig själv. Det finns fantastiska möjligheter för promenader och naturupplevelser.

Maten

Restaurangen är Slow Foodpremierad och KRAV-märkt och erbjuder en rofylld miljö med mycket grön och vegetarisk mat baserad på lokala och hållbara råvaror.

Boende

Du kan välja att bo i enkelrum eller i delat rum (2-3 personer/rum). Toalett och dusch är gemensamma men vi fördelar dem mellan deltagarna för att minimera kontakt med varandera. Ta med dig egna lakan och handduk. Några av rummen ligger på gångavstånd på en närliggande gård.

Pris

4 900 kr för retreat, helpension och logi i delat rum (2-3 personer/rum) och måltider. Kurstillägg för enkelrum: 950 kr. Delbetalning är möjligt om du önskar.

Bokningsvillkor

Betalning sker med faktura som skickas till din mejladress efter att vi tagit emot din anmälan. En anmälningsavgift på 1000 kr betalas inom sju dagar efter bokningsbekräftelse. Slutbetalningen ska vara oss tillhanda senast 50 dagar före retreatens start. Sker bokning senare än 50 dagar innan retreatens start faktureras hela beloppet. Ingen återbetalning görs efter att fakturan är betald men du kan överlåta din plats till någon annan. Om evenemanget skulle bli inställt återbetalas hela beloppet.

Adress

Sörby´s ligger utanför Falkenberg i Hallands län, 90 minuter söder om Göteborg.

Sörby´s
Sörby, 311 65 Vessigebro

Hitta hit

Du kan åka både kollektivt och bil till kursgården som ligger 1,5 mil öster om Falkenberg, mitt emellan Vessigebro och Årstad. För dig som kommer med bil finns det en skylt med Sörby på båda ställen. Sväng där du ser skylt Naturhälsogård. När du kommer ned för backen ska du hålla vänster och köra förbi ett rött hus och parkera vid nästa röda hus, intill en hästpaddock. Är det fullt på denna parkering kan du parkera på gaveln av det omålade huset.

För dig som vill åka kollektivt kan du åka tåg till Falkenberg station där du först tar buss 10 till busstorget och sedan buss 556 till Vessigebro där kursgården hämtar. Du kan också bli hämtad på stationen i Falkenberg för 50 kr/person.

Hur fungerar en retreat?

Här kan du läsa mer om hur Meditationsguidens retreater fungerar

Fler retreater från Meditationsguiden

Se fler retreater från Meditationsguiden

Frågor och funderingar

Varmt välkommen att kontakta Carina Ovesson om du har frågor eller funderingar!

Om Carina Ovesson

Jag som håller i retreaten heter Carina Ovesson och jag är livscoach, mindfulnessinstruktör och andlig ledare. Jag har gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag anpassade mig till min omgivning och åsidosatte mig själv. En sådan resa kan vara både svår och frigörande. Ibland behöver vi bana väg genom det svåra för att hitta vårt sanna jag och leva med mera frid, mening och glädje. Genom Meditationsguiden vill jag hjälpa dig att bli mer sann mot dig själv och att hitta friden inom dig. Varmt välkommen!
Läs mer om Carina Ovesson

Deltagare

Carina är en underbart klok och fin person! Hennes retreater om att bli vän med sig själv är en ögonöppnare för oss som alltid slår ner på oss själva. Även hennes webbkurs är fantastisk. Jättefina vägledda meditationer att lyssna på. Sen jag träffade Carina på ett av hennes retreater har hennes kloka budskap och meditationer ständigt varit med mig, varje dag. Så stort intryck har de gjort på mig. En fantastisk människa!

Catrin Wahlström

Denna retreat tar jag med mig i mitt hjärta. Det är andra gången jag är med och jag vill verkligen rekommendera andra att delta. Första gången gav mig många insikter och jag fick påbörja min inre resa. Andra gången blev en fördjupning i min inre resa. Jag har blivit mer snäll mot mig själv, förlåtit och gått vidare i kärlek. Tusen tack Carina, du är helt enkelt gjord för att leda människor som söker. Du är lugn och förmedlar ditt budskap på ett kärleksfullt sätt.

Monica Brofelt

Den gångna retreaten var en sådan fin gåva till mig själv och jag känner mig grundad på ett sätt jag aldrig känt tidigare. Tack vare den totala kravlösheten och Carinas genuint vackra själsliga guidning samt själva upplägget under helgen har jag tagit ytterligare ett värdefullt steg i mitt sökande efter min inre kompass.

Karin Reuter Stovell

Det var en grundande, lugnande och bekräftande retreat och precis vad jag önskade och behövde. Det är lätt att känna sig ensam i sina processer och det är skönt att få ingå i ett sammanhang. Ämnena gick på djupet på ett så naturligt sätt, med ödmjukhet, kärlek och respekt. Carina var både inspirerande och personlig, samtidigt som hon var lyhörd. Tack!
Linda Liljefelt

Denna retreat kändes helt rätt och var precis det jag behövde här och nu! Vi jobbade oss från det som var mer känslomässigt jobbigt till det som var mer uppbyggande. Du såg alla och var intresserad av alla. Hannemo kursgård ligger på en naturskön plats som skapade ett lugn i mig. Tystnaden som fanns där var emellanåt magisk.

Susanne Ljunsberg