Retreat för ljus och frid på Färingsö, Stockholm

Vi välkomnar dig till en 4-dagars retreat på natursköna Färingsö utanför Stockholm. Här bor du i en charmig liten bullerby på landet med Mälarens vatten och vacker natur ständigt närvarande. 

Retreaten hjälper dig att släppa taget om oro, stress och tvivel och fylla på med inre ljus, närvaro och frid. Vi varvar guidade meditationer och mjuk yinyoga med egen tid och vila.

Livscoachen Carina Ovesson och yinyoga- och mindfulnessläraren Jessica Sterner leder dig inkännande och kärleksfullt genom helgen. Du får också njuta av Jessicas underbara vegetariska mat som hon lagar med närvaro och kärlek.

Du behöver inte ha någon tidigare vana vid meditation och yoga. Kom som du är, ensam eller med en vän. Alla är välkomna till oss!

6 – 9 oktober 2022
Start torsdag kl 17:00
Slut söndag kl 11:00

LILLA SÖRGÅRDEN, FÄRINGSÖ/STOCKHOLM

Innehåll i retreaten

Torsdag

17.00 Incheckning
18.00 Middag
19.00 Guidad meditation

Fredag

7.30 Yinyoga
9.00 Frukost
10.00 Guidad meditation och egen tid
12.00 Lunch
13.30 Guidad meditation och egen tid
18.00 Middag
19.30 Kvällsmeditation

Lördag

7.30 Yinyoga
9.00 Frukost
9.30 Guidad meditation och egen tid
12.00 Lunch
13.30 Guidad meditation och egen tid
18.00 Middag
19.30 Kvällsmeditation

Söndag

7.30 Yinyoga
9.00 Frukost
10.00 Guidad meditation
11.00 Slut

Om Lilla Sörgården, Färingsö, Stockholm

Lilla Sörgården ligger på natursköna Färingsö i Mälaren, strax väster om Stockholm. Här slingrar sig vandringslederna mellan naturreservat med gamla ekar, vacker blandskog och slottsparker. Området har ett rikt kulturlandskap och en historia som sträcker sig tillbaka till bronsåldern. Mälarens vatten är ständigt närvarande och det finns många möjligheter till bad på flera fina badplatser.

Gården ligger på en stor, grön gårdstomt med fri utsikt över åkrar och ängar.  Det är tio minuters promenad till närmsta badplats och busshållplatsen ligger precis vid grinden. 
Lilla Sörgårdens webbplats

Maten

Under retreaten får du njuta av Jessicas underbara vegetariska mat som hon lagar med kärlek och närvaro. Vi anpassar såklart maten för allergiker. Meddela oss allergier i din anmälan.

Boende

Du bor i vackra och charmiga tvåbäddsrum med separerade sängar och delad toalett och dusch. Några enkelrum finns också tillgängliga. Rummen är fördelade på tre hus som ligger på en stor, grön gårdstomt med fri utsikt över åkrar och ängar.

Pris

6 400 kr för retreat, helpension och logi i tvåbäddsrum. För enkelrum tillkommer 950 kr

Bokningsvillkor

Betalning sker med faktura som skickas till din mejladress efter att vi tagit emot din anmälan. En anmälningsavgift på 2 000 kr betalas inom sju dagar efter bokningsbekräftelse. Slutbetalningen ska vara oss tillhanda senast 60 dagar före retreatens start. Sker bokning senare än 60 dagar innan retreatens start faktureras hela beloppet. Ingen återbetalning görs efter att fakturan är betald men du kan överlåta din plats till någon annan. Om evenemanget skulle bli inställt återbetalas hela beloppet.

Hitta hit

Lilla Sörgården ligger på norra Färingsö i Ekerö kommun utanför Stockholm. Med bil tar det ca 45 minuter från centrala Stockholm. Vill du åka kommunalt går buss 318 från Brommaplan i Stockholm, som tar ca 50 minuter. För tidtabell se: www.sl.se eller appen ”Res i Stockholm”. Hållplatsen heter Kungsberga Konsum. Om du kommer söderifrån går det också att ta färjan Slagsta-Jungfrusund på Ekerö, vilket går snabbare i rusningstrafik. 

Hur fungerar en retreat?

Här kan du läsa mer om hur det är på att åka på med retreat i Sverige med Meditationsguiden.

Fler retreater från Meditationsguiden

Se fler retreater från Meditationsguiden

Frågor och funderingar

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar!

Carina Ovesson

Jag är livscoach, mindfulnessinstruktör och andlig ledare. Jag har gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag anpassade mig till min omgivning och åsidosatte mig själv. En sådan resa kan vara både svår och frigörande. Ibland behöver vi bana väg genom det svåra för att hitta vårt sanna jag och leva med mera frid, mening och glädje. Genom Meditationsguiden vill jag hjälpa dig att bli mer sann mot dig själv och att hitta frid inom dig själv. 
Läs mer om Carina Ovesson

Jessica Sterner

Mitt intresse för människans natur, och hur vi alla är olika inspirerar mig. Och jag har alltid arbetat med människor, och har en bred arbetslivserfarenhet inom ledarskap, individuella samtal och själslig utveckling.  Jag är utbildad stresspedagog och samtalsterapeut och på vägen i mitt liv när jag har stött på utmaningar och svårigheter har jag fått så mycket fin och god hjälp av vänliga själar. Jag är mindfulnesslärare, yinyogalärare och lagar mat för alla sinnen. 
Läs mer om Jessica Sterner

Deltagare

Carina är en underbart klok och fin person! Hennes retreater om att bli vän med sig själv är en ögonöppnare för oss som alltid slår ner på oss själva. Även hennes webbkurs är fantastisk. Jättefina vägledda meditationer att lyssna på. Sen jag träffade Carina på ett av hennes retreater har hennes kloka budskap och meditationer ständigt varit med mig, varje dag. Så stort intryck har de gjort på mig. En fantastisk människa!

Catrin Wahlström

Denna retreat tar jag med mig i mitt hjärta. Det är andra gången jag är med och jag vill verkligen rekommendera andra att delta. Första gången gav mig många insikter och jag fick påbörja min inre resa. Andra gången blev en fördjupning i min inre resa. Jag har blivit mer snäll mot mig själv, förlåtit och gått vidare i kärlek. Tusen tack Carina, du är helt enkelt gjord för att leda människor som söker. Du är lugn och förmedlar ditt budskap på ett kärleksfullt sätt.

Monica Brofelt

Den gångna retreaten var en sådan fin gåva till mig själv och jag känner mig grundad på ett sätt jag aldrig känt tidigare. Tack vare den totala kravlösheten och Carinas genuint vackra själsliga guidning samt själva upplägget under helgen har jag tagit ytterligare ett värdefullt steg i mitt sökande efter min inre kompass.

Karin Reuter Stovell

Det var en grundande, lugnande och bekräftande retreat och precis vad jag önskade och behövde. Det är lätt att känna sig ensam i sina processer och det är skönt att få ingå i ett sammanhang. Ämnena gick på djupet på ett så naturligt sätt, med ödmjukhet, kärlek och respekt. Carina var både inspirerande och personlig, samtidigt som hon var lyhörd. Tack!
Linda Liljefelt

Denna retreat kändes helt rätt och var precis det jag behövde här och nu! Vi jobbade oss från det som var mer känslomässigt jobbigt till det som var mer uppbyggande. Du såg alla och var intresserad av alla. Hannemo kursgård ligger på en naturskön plats som skapade ett lugn i mig. Tystnaden som fanns där var emellanåt magisk.

Susanne Ljunsberg