Retreat för ljus och frid

Upplev sensommaren och fyll på med ljus och frid på denna rofyllda och vackra plats i lantlig miljö i Värmland. Vi befinner oss i en stor lokal som tillåter stora avstånd.

Retreaten hjälper dig att släppa taget, uppleva frid och få vila i gudomligt ljus. Vi varvar guidade meditationer med egentid och vila. Här finns ett underbart landskap för promenader och naturupplevelser och vi äter ljuvlig vegetarisk mat som är uppskattad av många.

Livscoachen Carina Ovesson från Meditationsguiden leder dig inkännande och kärleksfullt genom helgen. Du behöver inte ha någon tidigare vana vid meditation.

COVID-19
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående covid-19. Vi håller retreaten i en stor lokal som tillåter stora avstånd. Mellan sessionerna tvättar vi händerna. Antal deltagare för retreaten är begränsat.

20 – 22 AUGUSTI 2021
HANNEMO, VÄRMLAND

Start fredag kl 17:15
Slut söndag kl 13:00

Innehållet i retreaten

Vi varvar guidade meditationer med egentid och vila. Det finns också utrymme för att önska meditationsteman och ha gemensamma samtal utifrån olika teman, för den som vill och önskar. Hannemo kursgård har ett underbart landskap för promenader och naturupplevelser.

Fredag

17.15 Introduktion
18.00 Middag
19.00 Guidad meditation

Lördag

8.00 Frukost
9.30 Guidade meditationer och egen tid
12.00 Lunch
13.30 Guidade meditationer och egen tid
18.00 Middag
19.30 Kvällsmeditation

Söndag

8.00 Frukost
9.30 Guidade meditationer och egen tid
12.00 Lunch
13.00 Slut

Det finns stolar, mattor och filtar att låna.
Programmet är preliminärt.

Mat

På kursgården tillreds maten med extra stor omsorg och av ekologiska råvaror. Resultatet blir en välsmakande, vegetarisk kost som kursgården får mycket beröm för.

Boende

Rummen är charmiga, vackra och rymliga, många har kakelugn. Rummen har utsikt mot hästhagar och ängar eller mot skogen och gården. Dusch och toalett finns i korridoren. Du kan välja att bo i enkelrum (begränsat antal) eller i delat rum (2-3 personer/rum).  Ta med egna lakan eller hyr på plats. Se mer på Hannemos hemsida

Pris

4 600 kr för retreat, helpension och logi i delat rum (2-3 personer/rum) och måltider. Kurstillägg för enkelrum: 950 kr. Delbetalning är möjligt om du önskar.

Bokningsvillkor

Betalning sker med faktura som skickas till din mejladress efter att vi tagit emot din anmälan. En anmälningsavgift på 1 000 kr betalas inom sju dagar efter bokningsbekräftelse. Slutbetalningen ska vara oss tillhanda senast 50 dagar före retreatens start. Sker bokning senare än 50 dagar innan retreatens start faktureras hela beloppet. Ingen återbetalning görs efter att fakturan är betald men du kan överlåta din plats till någon annan. Om evenemanget skulle bli inställt återbetalas hela beloppet.

Kommunikationer

Vill du åka tåg ska du åka till Bäckebron där vi hämtar med bil till kursgården. Karta och vägbeskrivning finns på Hannemos hemsida.

Adress

Hannemo kursgård
Backa 23
Västra Ämtervik

Hur fungerar en retreat?

Här kan du läsa mer om hur en retreat med Meditationsguiden fungerar. 

Frågor och funderingar

Varmt välkommen att kontakta Carina Ovesson på mejl om du har några frågor eller funderingar! Använd kontaktformuläret.

Fler retreat från Meditationsguiden

Se fler retreat från Meditationsguiden

Om Carina Ovesson

Jag som håller i retreaten heter Carina Ovesson och jag är livscoach, mindfulnessinstruktör och andlig ledare. Jag har gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag anpassade mig till min omgivning och åsidosatte mig själv. En sådan resa kan vara både svår och frigörande. Ibland behöver vi bana väg genom det svåra för att hitta vårt sanna jag och leva med mera frid, mening och glädje. Genom Meditationsguiden vill jag hjälpa dig att bli mer sann mot dig själv och att hitta friden inom dig. Varmt välkommen!
Läs mer om Carina Ovesson

Deltagare

Carina är en underbart klok och fin person! Hennes retreater om att bli vän med sig själv är en ögonöppnare för oss som alltid slår ner på oss själva. Även hennes webbkurs är fantastisk. Jättefina vägledda meditationer att lyssna på. Sen jag träffade Carina på ett av hennes retreater har hennes kloka budskap och meditationer ständigt varit med mig, varje dag. Så stort intryck har de gjort på mig. En fantastisk människa!

Catrin Wahlström

Denna retreat tar jag med mig i mitt hjärta. Det är andra gången jag är med och jag vill verkligen rekommendera andra att delta. Första gången gav mig många insikter och jag fick påbörja min inre resa. Andra gången blev en fördjupning i min inre resa. Jag har blivit mer snäll mot mig själv, förlåtit och gått vidare i kärlek. Tusen tack Carina, du är helt enkelt gjord för att leda människor som söker. Du är lugn och förmedlar ditt budskap på ett kärleksfullt sätt.

Monica Brofelt

Den gångna retreaten var en sådan fin gåva till mig själv och jag känner mig grundad på ett sätt jag aldrig känt tidigare. Tack vare den totala kravlösheten och Carinas genuint vackra själsliga guidning samt själva upplägget under helgen har jag tagit ytterligare ett värdefullt steg i mitt sökande efter min inre kompass.

Karin Reuter Stovell

Det var en grundande, lugnande och bekräftande retreat och precis vad jag önskade och behövde. Det är lätt att känna sig ensam i sina processer och det är skönt att få ingå i ett sammanhang. Ämnena gick på djupet på ett så naturligt sätt, med ödmjukhet, kärlek och respekt. Carina var både inspirerande och personlig, samtidigt som hon var lyhörd. Tack!
Linda Liljefelt

Denna retreat kändes helt rätt och var precis det jag behövde här och nu! Vi jobbade oss från det som var mer känslomässigt jobbigt till det som var mer uppbyggande. Du såg alla och var intresserad av alla. Hannemo kursgård ligger på en naturskön plats som skapade ett lugn i mig. Tystnaden som fanns där var emellanåt magisk.

Susanne Ljungsberg