Retreat är ett sätt att komma närmare sig själv

Retreat – så här fungerar det

Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka i stillhet, för en eller flera dagar. När du kommer bort från vardagen får du möjlighet att komma i kontakt med dig själv på ett djupare plan. Det ger dig även möjlighet att vila, reflektera och se klarare på dig själv och ditt liv. Meditationsguidens retreater uppskattas för den trygga och kärleksfulla atmosfären. 

Aktuella retreater

Hur fungerar en retreat?

Meditationsguidens retreater leds av livscoahen Carina Ovesson som uppskattas för sitt varma och kärleksfulla sätt. I retreaterna får du göra ett inre arbete som du utför enskilt med Carina som tillgängligt stöd. Det finns inga gruppövningar eller krav på att du ska dela med dig, utan Carina respekterar deltagarnas olika behov så att alla ska känna sig trygga och bekväma. För en del är det givande att delta i samtal och att dela med sig till andra, medan andra hellre vill vara i tystnad.  Det finns möjlighet att välja om man vill bo i enkelrum eller delat rum så länge det finns tillgängliga rum. 

Retreaterna varvas med genomgångar, guidade meditationer, egna reflektionsövningar och tid i tystnad. Du behöver inte ha någon tidigare vana vid meditation och väljer själv om du vill sitta på stol eller ligga/sitta på yogamatta. Ofta ingår någon form av mjuk yoga som inte kräver några förkunskaper och som man även kan utföra på stol. På de flesta platser finns yogamattor att låna.

Platserna för retreaterna med övernattning är vackra och rogivande och det finns utrymme för att ta promenader i omgivningarna.

Vem kan åka på retreat?

All kan åka på en retreat. Du behöver inte ha några förkunskaper av meditation eller yoga.  

Varmt välkommen!

DELTAGARE

Denna retreat tar jag med mig i mitt hjärta. Det är andra gången jag är med och jag vill verkligen rekommendera andra att delta. Första gången gav mig många insikter och jag fick påbörja min inre resa. Andra gången blev en fördjupning i min inre resa. Jag har blivit mer snäll mot mig själv, förlåtit och gått vidare i kärlek. Tusen tack Carina, du är helt enkelt gjord för att leda människor som söker. Du är lugn och förmedlar ditt budskap på ett kärleksfullt sätt.
Monica Brofelt

Denna retreat kändes helt rätt och var precis det jag behövde här och nu! Vi jobbade oss från det som var mer känslomässigt jobbigt till det som var mer uppbyggande. Du såg alla och var intresserad av alla. Hannemo kursgård ligger på en naturskön plats som skapade ett lugn i mig. Tystnaden som fanns där var emellanåt magisk.
Susanne Ljungsberg

Den gångna retreaten var en sådan fin gåva till mig själv och jag känner mig grundad på ett sätt jag aldrig känt tidigare. Tack vare den totala kravlösheten och din genuint vackra själsliga guidning samt själva upplägget under helgen har jag tagit ytterligare ett värdefullt steg i mitt sökande efter min inre kompass.
Karin Reuter Stovell

Det var en grundande, lugnande och bekräftande retreat och det var precis vad jag önskade och behövde. Det är lätt att känna sig ensam i sina processer och det är skönt att få ingå i ett sammanhang. Ämnena gick på djupet på ett så naturligt sätt, med ödmjukhet, kärlek och respekt. Carina var både inspirerande och personlig, samtidigt som hon var lyhörd. Tack!
Linda Liljefelt

Jag vill tacka för en härlig retreat tillsammans med dig. Det var så kravlöst och stämningsfullt och samtidigt kraftfullt och givande både för kropp och själ. Vi var ett trevligt gäng som tillsammans skapade en fin gemenskap några dagar. Du leder oss så varmt och inkännande, bara det ger balsam för själ och hjärta.
Annica Karlsson

Jag har gjort en lång personlig utvecklingsresa och Carinas retreat gjorde att flera viktiga pusselbitar föll på plats. Nu förstår jag varför det alltid varit så viktigt för mig med kontroll. Jag förstår också att kontrollen faktiskt bara begränsar mig från att leva mitt sanna liv. Jag är glad och tacksam för de insikter jag fick.
Maria Bouvin