Retreat är ett sätt att komma närmare sig själv

Retreat

Retreat innebär att du drar dig tillbaka i stillhet, för en eller flera dagar. När du kommer bort från vardagen får du möjlighet att komma i kontakt med dig själv på ett djupare plan. Det ger dig även möjlighet att vila, reflektera och se klarare över vad som är viktigt i ditt liv. Meditationsguiden erbjuder retreat på olika platser Sverige.

Retreat från Meditationsguiden

Meditationsguiden erbjuder retreat i Stockholm, Göteborg och på flera andra platser i Sverige. Ofta är de inriktade på självkänsla, självmedkänsla och att bli sann mot sig själv.

Se Meditationsguidens kalendarium

Varför ska jag åka på retreat?

På en retreat får du möjlighet att komma i kontakt med dig själv på ett djupare plan. Bara en eller två dagar fokuserad meditation kan ge stora resultat. Ofta är det vid dessa tillfällen som du verkligen kan känna av de djupare effekterna av meditation.

Hur fungerar en retreat?

Ledaren för retreaten instruerar och leder dig tillsammans med de andra deltagarna i meditation och andra övningar för att du ska få en djupare kontakt med dig själv. Meditationsguidens retreat är inriktade på att öka sin självkänsla, att få en bättre relation med sig själv och att bli sann mot sig själv.

Retreaten utgår alltid ifrån dig – atmosfären tillåtande och anpassad till allas olika behov. Du väljer själv om du vill delta i samtal eller spendera tiden i tystnad. Det finns inga krav på någonting, utan det lämnas utrymme för allas olika behov. Du kan komma som du är och känna dig välkommen och bekväm med att vara den du är. Det är också helt fritt hur mycket av programmet du vill delta i.

Retreaten innehåller vägledda meditationer, egna reflektionsövningar och tid för tystnad. Du guidas av ledaren i meditationerna som också innehåller musik. Meditationerna passar både för dig som är nybörjare och för dig som är van vid att meditera. Ibland innehåller programmet också mjuk yoga, som inte kräver några förkunskaper.

Du väljer själv hur du vill sitta när du mediterar. Det finns alltid stolar och de flesta väljer också att sitta på stolar under meditationerna. Det går också bra att sitta på golvet, ligga på en yogamatta eller meditera på något annat sätt som passar dig. En del ställen har yogamattor som man kan låna, men ta gärna med dig egen yogamatta om du vill vara säker på att kunna ligga ner.

Platserna ligger ofta i naturskön miljö. Mellan meditationspassen kan du promenera i omgivningen, vila eller bara göra det som känns rätt för dig själv.

Vem kan åka på retreat?

Vem som helst kan delta på Meditationsguidens retreat, både du som är nybörjare och du som är van vid att meditera. De är anpassade för allas behov. Varmt välkommen!

Kommentera

kommentarer