Självkänsla & relationen med dig själv 

Välkommen till en härlig retreat i Göteborg som hjälper dig att öka din självkänsla och stärka relationen med dig själv. Du får lära dig enkla verktyg och metoder som du kan använda i din vardag. 

Kanske är du självkritisk och hård mot dig själv. Kanske sätter du omgivningens behov framför dina egna. Kanske har du svårt för att säga nej. Kanske har du behov av att prestera för att känna dig nöjd med dig själv. Kanske har du svårt för att göra egna val. Eller vill du helt enkelt bara få en ännu bättre självkänsla och relation med dig själv. Oavsett är du varmt välkommen! 

Retreaten passar för alla, du behöver inte ha några förkunskaper. Retreaten passar även för dig som vill komma vidare eller komma ännu längre på din inre resa.

Retreaten hålls av livscoachen Carina Ovesson som leder dig varmt och kärleksfullt genom hela helgen. Se längre ner vad tidigare deltagare tyckte.

Innehåll 

I retreaten varvas genomgångar, egna övningar och guidade meditationer. Du kommer att få göra en inre resa som blir en början eller fortsättning på din inre utveckling. 

Dag 1

Självkänsla och din inre dialog

Vår självkänsla påverkas av hur vi förhåller oss till oss själva och hur relationen med oss själva ser ut. Många av oss har en kritiserande och kontrollerande inre dialog som påverkar hur vi tänker, känner och agerar, både gentemot oss själva och vår omgivning. Lär dig att bli medveten om hur din inre dialog låter och varifrån den kommer.

Innehållet i denna del:
Vad är självkänsla?
Så här påverkar din självkänsla dig
Din inre dialog
Dina inre delpersoner
Det inre barnet

Varför får vi dålig självkänsla?

Hantera din inre dialog

Lär dig hur du kan arbeta med din inre dialog i tre steg. Metoden bygger på mindfulness, medveten närvaro, och handlar om medvetenhet, acceptans och vänlighet.

Innehållet i denna del:
Tre steg för att hantera din inre dialog
Möt och hantera dina inre delpersoner

Dag 2

Ditt inre barn

Alla har vi ett inre barn, men det är vanligt att vi har trängt undan eller glömt bort det. Vi kan känna skam och skuld över det inre barnet och tror inte att denna del är viktig eller riktigt okej. Samtidigt lever det kvar i vårt omedvetna och påverkar hur vi förhåller oss till oss själva och andra även i det vuxna livet. Det inre barnet är en värdefull del av oss som bär på nyckeln till vår självkänsla. Här får du möta ditt inre barn och lära dig hur du kan trösta det, hålla om det och ta det till ditt hjärta.

Innehållet i denna del:
Möt ditt inre barn
Hantera ditt inre barn i din vardag
Hela och läk ditt inre barn

Självmedkänsla

Självmedkänsla innebär att ta emot hela sig själv med acceptans, nyfikenhet och vänlighet. Det handlar om att vara en god vän till sig själv både genom livets uppgångar och nedgångar. Med självmedkänsla kan man bry sig om sig själv och kan stötta och trösta sig själv när man har det svårt. I den här delen kommer du att få lära dig hur du kan utveckla en medkännande inre röst som skapar inre lugn och trygghet.

Innehållet i denna del:
Vad är självmedkänsla?
Utöva självmedkänsla i din vardag

Plats
Vi kommer vara på mysiga Ditt YogaRum i Mölndal utanför Göteborg. Studion ligger precis vid pendelstationen Kållered och det går smidiga förbindelser från Göteborg som tar ca 10 minuter. 

Lunch och boende

Lunch och fika ingår. Lunchen kommer från härliga Rawgott. Övernattning ingår inte. Det är enkelt att ta sig till centrala Göteborg, 10 minuter med pendeltåg, för övernattning.

Bokningsvillkor

Betalning sker med faktura som skickas till din mejladress efter att vi tagit emot din anmälan. Delbetalning är möjligt för dig som önskar. Har du inte fått någon faktura inom tre dagar efter din anmälan, kontakta oss. När betalningen har kommit till oss är din plats bekräftad. Ingen återbetalning görs efter att fakturan är betald, men du kan överlåta din plats till en annan person.  Ett visst antal deltagare krävs för att retreaten ska genomföras. Om retreaten skulle bli inställd återbetalas hela beloppet.

Hur fungerar en retreat?

Här kan du läsa mer om hur en retreat med Meditationsguiden fungerar. 

Frågor och funderingar

Varmt välkommen att kontakta Carina Ovesson på mejl om du har några frågor eller funderingar! Använd kontaktformuläret här.

Fler retreater från Meditationsguiden

Se fler retreat från Meditationsguiden

1 – 2 februari 2020 kl 10-16
Mölndal/Göteborg


Pris
2 600 kr
Inklusive lunch från härliga Rawgott

Röster från tidigare kursdeltagare

Du har med ditt enkla sätt att förklara hjälpt mig att förstå och tycka om mig själv. Jag har börjat inse att jag är bra som jag är, värd att tycka om och att jag får tycka att jag är fin och bra, och att det inte är samma sak som att vara egoistisk. Jag har rätt att säga ifrån utan att känna skuld. Kursen har hjälpt mig att förstå hur och varför man har utvecklats till den man är och att man faktiskt kan förändra sina tankar om och känslor till sig själv.
Helene Kvarnström, kursdeltagare våren 2018

Jag är imponerad över ditt gedigna arbete och tacksam för att du delar det. Det har också ett mycket pedagogiskt upplägg. Jag har jobbat med dessa bitar i ett par år och har mött dem i psykosyntesterapi, men nu befästs mycket av de teoretiska genom hjärtat. Jag jobbar själv med personlig utveckling, som coach och med utbildningar, men lägger mesta tiden på mig själv, då jag har en hel del att ta hand om efter utbrändhet och ett tidigare presterande liv. Jag är glad att jag kom över den här kursen just nu. Tack för att du finns!
Ylva Nowén, kursdeltagare hösten 2018

Coach

Jag är så tacksam för denna kurs som varit så bra, den har gjort skillnad i mitt liv och har varit början på något nytt. Jag känner mig lättad och har fått en viloglädje! Tusen tack!
Ewelina Gabriela Janczewska, kursdeltagare våren 2018

Jag har förstått vad som gjort mitt liv jobbigt i vissa perioder. Jag vet nu hur jag ska hantera det, då jag har fått bra verktyg att använda. Carina är jätteduktigt på att förklara och göra det lättförståeligt, det har verkligen fått mig att haja till. Tusen och åter tusen tack!
Pia Nilsson, kursdeltagare våren 2018

1 – 2 februari 2020 kl 10-16
Mölndal/Göteborg


Pris
2 600 kr
Inklusive lunch från härliga Rawgott

Om Carina Ovesson

Jag som håller i kursen heter Carina Ovesson. Tidigare i mitt liv saknade jag både självvärde och självrespekt. Jag anpassade mig till min omgivning och åsidosatt mina egna behov. Genom att göra en lång inre resa kunde jag succesivt bygga upp en bättre relation med mig själv och en större inre trygghet. Idag arbetar jag som livscoach på Meditationsguiden och hjälper mina klienter att göra samma inre resa som jag själv har gjort. Jag håller också i retreat med inriktning mot självkänsla och att vara sann mot sig själv. I grunden är jag kommunikatör och har arbetat flera år i den offentliga sektorn.
Läs mer om Carina Ovesson