En känsla av att inte räcka till inför någon annan gnagde i mitt inre. Till slut insåg jag vad det handlade om. Återigen hade jag försökt tillfredsställa någon annans behov och låtit mig styras av någon annans känslor. Återigen hade jag försökt ta ansvar för sådant som inte är mitt att ta hand om.

Någon annans lidande blev mitt lidande. Någon annans sökande efter frid blev mitt sökande. Behov som inte är mina att bära vilade ännu en gång på mina axlar.

Det är så lätt att tappa bort sig själv när vi lyssnar på andra, och låter oss styras av andras sanningar. Det är så lätt att tro att vi måste leva upp till andras krav och förväntningar, att vi måste ta hand om andras behov, att vi måste lösa någon annans brist på inre tillfredsställelse.

I meditation kunde jag se klart. Hur jag sprang på någon annans bollar. Hur jag låtit mig styras av någon annans sanning. En sanning som bygger på att den egna tillfredsställelsen finns utanför sig själv. Och hur jag tagit ansvar för att lösa detta.

En omöjlig uppgift. För hur skulle vi någonsin kunna hjälpa och stödja andra att finna frid, om de inte söker den inom sig själv?

Jag hade tappat mig själv. Jag såg det så tydligt. Jag hade inte gett mig själv tid och glömt bort min egen sanning.

När vi står i vår egen sanning behöver vi inte påverkas av vår omgivning eller bli styrda av andras behov och känslor. Omgivningen kan bli provocerad och vilja rättfärdiga sin sanning. Det bästa sättet att hjälpa är att inte gå in deras energi utan stå kvar i sin egen sanning. För detta krävs inga ord eller förklaringar, det räcker att veta var man har sig själv.

När jag såg igenom illusionen kunde jag också släppa taget om känslan av otillräcklighet. Istället kände jag en djup tacksamhet över att kunna känna tillfredsställelse här och nu, utan att behöva tillföra något, jaga något eller vara beroende av något. Det är en stor rikedom för mig, och en rikedom jag önskar alla att finna!

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

Vårretreat för att bli bättre på att lyssna på dig själv

Datum: 4-6 maj 2018
Plats: Sörby retreatcenter, Fakenberg/Göteborg
Läs mer: retreat Göteborg

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mer lyckliga och fridfulla och harmoniska, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig