Vi springer så fort. Vi upprätthåller så mycket. Så mycket krav vilande på våra axlar. Allt för att känna oss bekräftade. Allt för att känna oss tillräckliga. Allt för att slippa känna vår sårbarhet. Vi bevisar, vi passar in, vi håller tillbaka.

Vi kommer hit så oskyldiga, så öppna, så fulla av liv. Så trygga i oss själva, så nyfikna på livet. Sedan börjar anpassningen. Det lilla barnet formar sig sakta in i en identitet för att bli accepterat och för att bli älskat. Så omedvetet om sin redan så fulländade själ. En identitet och ett skal som etsar sig fast så hårt, så hårt. För att skydda det lilla barnets sårbarhet, skörhet och öppna hjärta.

En identitet som följer oss genom livet. Får oss att bevisa, att passa in, att hålla tillbaka. Stänger dörren för vårt inre barn, stänger dörren för vårt hjärta, stänger dörren för vårt sanna jag. Allt för att inte känna av vår djupaste rädsla – att känna oss otillräckliga. En rädsla så djup, så stark, att den formar hela vårt väsen.

Låt inte slöjan över dina ögon få dig att tro något annat än att du är unik i ditt slag. Vi är redan fulländade, kompletta, och hela. Om vi förstod det hade vi inte behövt kämpa lika hårt. Vi är himlens verk, vi är naturens verk, vi är bärare av en gudomlig själ. Hur skulle vi kunna vara något annat än perfekta?

Himlen värnar om ditt gudomliga inre barn. Aldrig bortglömt, aldrig ensamt, aldrig åsidosatt. För att du är unik, för att du är värdefull, för att du är älskad.

Ingen annan behöver bekräfta. Ingen annan behöver godkänna. Ingen annan behöver förlåta. Allt är omhändertaget. Du är buren och du är hållen. Från ditt första steg på jorden till ditt sista.

Ta emot dig själv. Ta emot ditt älskade inre barn. Släpp fram din längtande själ och låt du få vara du.

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson
PS. Följ gärna med på min vårretreat, som har temat att vara i kontakt med sitt sanna jag. Just nu med påskerbjudande!

Vårretreat för att bli bättre på att lyssna på dig själv

Datum: 4-6 maj 2018
Plats: Sörby retreatcenter, Fakenberg/Göteborg
Läs mer: retreat Göteborg

Guidade meditationer för självkänsla och självkärlek

Meditera med hjälp av mina guidade meditationer på CD och MP3 för att öka din självkänsla och självkärlek.

Prenumerera på mina texter

Tycker du om det jag skriver? Prenumerera på Vägen till ditt hjärta – mitt kostnadsfria mejlutskick för inspiration, tips och råd för att vara sann mot dig själv.

Mer om Carina Ovesson

Carina Ovesson, MeditationsguidenJag är livscoach och har grundat Meditationsguiden. Jag tror att om vi blir bättre på att lyssna på oss själva och följa vårt hjärta blir vi mer lyckliga och fridfulla och harmoniska, och likaså världen vi lever i. Jag skriver för inspirera dig till att vara sann mot dig själv och att våga följa ditt hjärta. Jag har själv gjort en lång inre resa för utveckla och hitta mig själv, och lever idag utifrån den jag är och det som gör mig lycklig. Det tror jag alla kan göra!
Läs fler av mina inlägg
Läs mer om mig
Kontakta mig