Det är så lätt att tappa bort sig själv och bli styrd av andra människor och andras sanningar. Jag skriver om varför det är så viktigt att vara grundad i sig själv och hur man gör för att inte förlora sig själv.

Det hade skett så sakta att jag inte hade märkt vad som hade hänt. Långsamt hade jag börjat tappa mig själv och låtit mig styras av andras viljor, känslor och agendor. Det här var en bekant väg som jag vandrat på tidigare, men som jag trodde att jag hade lämnat bakom mig. Nu stod jag där igen. Insikten slog över mig med all sin kraft.

Samtidigt kunde jag se vad som hade hänt. Jag hade befunnit mig i en period med mycket att göra och mycket runtomkring mig. Med fokus på det praktiska och lite tid för det själsliga, andliga och kreativa. Jag hade gått in i en roll för att leva upp till andras viljor och andras förväntningar, och åsidosatt mig själv och mina egna behov.

Alla kan vi hamna i dessa perioder ibland. Då vi måste åsidosätta oss själva för att klara av en intensiv period. Då är det också lätt att tappa bort sig själv och falla in i gamla beteendemönster. I en sådan situation blir vi lättare styrda av andra. Det praktiska och mentala kan lättare råda över oss. Och plötsligt kan stress och oro ha letat sig in i en tillvaro där vi tidigare levt med tro och tillit. Det är så lite som krävs för att vi ska gå vilse och in på en annan stig – en stig som inte är vår.

Allt detta kan hända därför att vi har tappat kontakten med oss själva och vår inre kraft. Vi behöver bejaka oss själva och vår andlighet för att inte förlora oss i andra människor eller i en värld som är styrd av egna agendor, det mentala och det rationella.

I perioder när det är intensivt och tiden inte finns, räcker det med små, små stunder. Stanna upp, andas och blicka inåt och uppåt. Påminn dig om vem du är och vart du är på väg.

Trots att stunden med oss själva är liten är det så mycket som kan försvinna ifrån våra axlar, så mycket som kan frigöras. Det hjälper oss att se klart, att bli påfyllda och att känna vår inre gudomliga kraft. Det är som en förälskelse och en salighet, som fyller hela oss och hela vår aura, och ingenting annat kan komma in och störa.

Glöm inte bort att ta dina stunder, och glöm inte bort vem du är! 

Carina Ovesson, MeditationsguidenMed ljus och värme,
Carina Ovesson

 

Prenumerera på mina texter

MIna mejlutskick ger inspiration, tips och råd för att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv.

Kurser och retreat 2019

Mina kurser och retreat hjälper dig att öka din självkänsla, bli mer sann mot dig själv och följa ditt hjärta.

Vägledda meditationer

Mina vägledda meditationer hjälper dig att öka din självkänsla och självkärlek.

Webbkurs självkänsla

Gå min uppskattade webbkurs för att öka din självkänsla, nu till reducerat pris.

Om Carina Ovesson

Jag är certifierad livscoach, mindfulnessinstruktör och grundare till Meditationsguiden. Jag guidar och vägleder människor både enskilt och i grupper genom retreat som jag arrangerar runt om i landet. Jag har också en examen i media- och kommunikation och har arbetat som kommunikatör och projektledare flera år i offentlig sektor. Jag har själv gjort en lång inre resa för att frigöra mig från gamla beteendemönster som gjorde att jag satte min omgivning framför mig själv. Det var en smärtsam resa som innebar att jag fick släppa taget om människor i min närhet, men som samtidigt gjorde mig mer sann mot själv. Jag vet att en sådan resa kan vara både jobbig och smärtsam, och samtidigt frigörande och förlösande. 

Med mina texter vill jag inspirera och hjälpa dig att lyssna på dig själv och vara sann mot dig själv. Prenumerera gärna på mina texter.
Läs mer om Carina Ovesson